HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Se fac pași pentru ,,Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România"

Se fac pași pentru ,,Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România

Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ,,Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România", care va fi situat în clădirea Banloc-Goodrich, situată pe Calea Victoriei nr.218, sector 1, București.

 

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va fi amenajat în București, cu sprijinul Guvernului, în scopul promovării istoriei, a culturii și a tradițiilor comunităților evreiești din țara noastră.

 

Acest obiectiv asumat de statul român în acord cu Federația Comunităților Evreiești din România va contribui la înțelegerea a ceea ce înseamnă diversitatea și multiculturalitatea, combaterea discriminării, xenofobiei și antisemitismului.

 

Prin Hotărâre au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai proiectului, o investiție de peste 268 de milioane de lei estimată să se realizeze pe parcursul a trei ani. O parte importantă a fondurilor necesare, respectiv 87,8 milioane lei va fi asigurată prin PNRR, iar diferența de circa 180 de milioane de lei vor fi asigurate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

 

SGG, prin Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit hotărârii.

 

Clădirea unde va fi găzduit muzeul este veche, însă va fi modernizată și reconfigurată pentru a îndeplini funcțiunile unui muzeu modern.

 

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin