HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Se așteaptă o schimbare majoră în piața imobiliară: cum vor evolua în curând prețurile apartamentelor din România

Se așteaptă o schimbare majoră în piața imobiliară: cum vor evolua în curând prețurile apartamentelor din România
Sursă foto: economedia.ro

Recentemente, a fost publicată o analiză riguroasă care evidențiază creșterea nerealistă și insustenabilă a prețurilor pentru case. Acest fapt sugerează probabilitatea unei prăbușiri imobiliare în România, unde prețurile caselor vor cădea inevitabil.

Aceasta este concluzia la care au ajuns aproximativ 53% dintre economiștii CFA România. Majoritatea sunt de părere că ar trebui să ne pregătim pentru o scădere a valorii proprietăților rezidențiale din orașe, în timp ce se presupune că restul teritoriului va rămâne relativ stabil. Această prognoză servește ca un barometru al ceea ce urmează să se întâmple pe piața imobiliară în următoarele 12 luni. Prețurile apartamentelor, nerealist de mari

„În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, peste 84% dintre participanți anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni”, conform unui comunicat. Este esențial de menționat că nu există nicio opinie referitoare la aprecierea valorii printre analiști.

Prin urmare, valoarea medie anticipată pentru un orizont de 6 luni este de 5,0169 lei pentru un euro, în timp ce pentru un orizont de 12 luni, valoarea medie a cursului anticipat este 5,0607 lei pentru un euro, potrivit Hotnews.ro. Ce se va întâmpla cu prețurile în următoarele luni

Referitor la tendințele prețurilor din România în perioada viitoare, aceiași analiști CFA sunt de părere că inflația se va situa la 6,86% pe parcursul următoarelor 12 luni, iar deficitul bugetar va fi de aproximativ 5,8%. Se estimează o creștere economică de 2,2% în 2023, în timp ce datoria publică va atinge nu mai puțin de 54% din PIB pe parcursul anului viitor.

Nu în ultimul rând, în cadrul aceleiași analize, se menționează că Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a avut o scădere ușoară în septembrie (cu 0,5 puncte), ajungând la valoarea de 47.4 puncte ca rezultat al diminuării componentei de condiții curente.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu