HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Sălile de fitness se confruntă cu o creștere de patru ori a TVA-ului: Un impact comparabil cu o lovitură de ganteră!

Sălile de fitness se confruntă cu o creștere de patru ori a TVA-ului: Un impact comparabil cu o lovitură de ganteră!
Sursă foto: adevarul.ro

Începând cu anul 2024, centrele de fitness vor fi supuse unei creșteri semnificative a TVA-ului. Proprietarii de astfel de afaceri sunt indignați și afirmă că vor fi obligați să mărească costurile abonamentelor. De asemenea, se tem că un număr semnificativ de persoane care frecventează în prezent sălile de sport ar putea renunța.

Ce să facem? O să plecăm în Africa… Fugim din țară! Statul ne sufocă, probabil anumite săli mai mici nu vor rezista. Încă nu am luat o decizie, nu știm ce măsuri vom lua exact, vom vedea ce se va întâmpla.

În România, vedem că n-au rezistat mai mult de 4 ani niște condiții fiscale pentru companii și investitori. Țările serioase din Europa nu schimbă regulile fiscale zeci de ani, ca mediul de afaceri să-și creeze o strategie pe termen lung.

Noi sărim de la 5% la 19% când nici bine nu ne-am redresat după pandemie, e destul de grav. Probabil că va trebui să renunțăm la câțiva angajați, să ne restrângem. Sau să mărim prețurile abonamentelor, vom urmări ce va face și concurența.

La rulajele pe care le avem acum, creșterea de TVA înseamnă că 3.000 de euro pe lună, pe care nu-i bugetasem, se duc brusc către stat. De unde să aducem acești bani? Ne întreabă angajații ce o să facem de la 1 ianuarie și le spunem că nu știm ce o să fie.

Media abonamentelor e undeva la 35-40 de euro pe lună. Ca să acoperim costurile cu noul TVA, ar însemna să creștem abonamentele cu 50 de lei, ar fi o creștere enormă!”, declară Gabriel Văcărescu, managerul Wellness Gym, un centru de fitness din București care are în medie 600 de abonați lunar, pentru Gsp.ro.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu