HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Salariul minim în construcții, agricultură și industria alimentară a fost majorat cu aproape 15% de către guvern.

Salariul minim în construcții, agricultură și industria alimentară a fost majorat cu aproape 15% de către guvern.
Sursă foto: gov.ro

În ziua de marți, Executivul a dat undă verde Ordonanței de Urgență ce stipulează noile valori ale salariului minim în domeniile construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare. Aceste modificări vor intra în vigoare începând cu veniturile corespunzătoare lunii noiembrie:

Salariul minim brut va ajunge la 4.582 de lei în sectorul construcțiilor (comparativ cu 4.000 de lei cât este în prezent), în timp ce în agricultură și industria alimentară salariul minim brut va crește la 3.436 de lei (de la 3.000 de lei cât este acum).

"Astfel, vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României și după introducerea contribuției pentru sănătate. Aceste valori au fost stabilite de Guvern prin consultări cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social", a anunțat Executivul, printr-un comunicat oficial.

Această creștere a salariului minim brut va aduce beneficii pentru 423.110 lucrători din sectorul construcțiilor și pentru 168.000 de angajați din agricultură și industria alimentară, conform estimărilor.ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu