HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Românii se numără printre europenii cei mai stresați din cauza muncii, punându-și sănătatea în pericol pentru un salariu mai mare.

Românii se numără printre europenii cei mai stresați din cauza muncii, punându-și sănătatea în pericol pentru un salariu mai mare.
Sursă foto: romaniatv.net

Conform datelor statistice, populația României se regăsește în fruntea clasamentului european al persoanelor cel mai afectate de stres, locul de muncă fiind principalul element declanșator. Specialiștii în psihologie avertizează că stresul poate duce la probleme majore în toate domeniile vieții.

O cercetare realizată de Eurostat indică faptul că românii își dedică mai mult timp lucrului decât restul europenilor. Cu toate acestea, productivitatea este cu 30% mai redusă.

Astfel, 40% dintre participanții la studiu lucrează peste 45 de ore pe săptămână, numărul acestora ajungând chiar și la 55 sau 65 de ore.

Dacă datele statistice indică faptul că locul de muncă este principala sursă generatoare de stres pentru români, specialiștii în psihologie afirmă că există și alte elemente care influențează semnificativ calitatea vieții. În acest sens, dificultățile financiare reprezintă un alt factor ce duce la apariția "bolii secolului".

"Românii, așa cum o arată statisticile, tind să devină un popor foarte stresat. Calitatea vieții depinde foarte mult de acest factor, iar cei care nu își pot gestiona corect emoțiile și nu găsesc mijloace de relaxare eficiente, pot dezvolta depresie, anxietate sau chiar probleme grave de sănătate.De multe ori, nu doar locul de muncă este factor de stres Nivelul de trai de la noi din țară este destul de scăzut, iar problemele financiare sunt prezente la o mare parte din populația României", a menționat Andreea Coman, psiholog clinician, conform Adevărul.ro

Specialiștii în psihologie afirmă că un număr mare de români își pun în pericol sănătatea pentru a obține un venit lunar mai ridicat. Astfel, multe persoane ajung să lucreze în domenii pe care nu și le doresc și care conduc inevitabil la situații neplăcute.

"Multe persoane activează în domenii care nu le provoacă nici cea mai mică plăcere. Astfel, mulți au ales să-și sacrifice visele pentru un trai mai bun, pentru un salariu care să le permită o viață decentă."

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu