HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România va fi dominată de ploi: ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

România va fi dominată de ploi: ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.
Sursă foto: stiripesurse.ro

Conform prognozelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 6 - 19 noiembrie, se așteaptă fluctuații de temperatură în următoarele două săptămâni, totuși acestea vor fi peste medie pentru acest interval. De asemenea, se prevede că va ploua frecvent în diverse regiuni ale țării.

BANAT

În prima parte a intervalului, temperaturile vor scădea gradual, dar vor rămâne peste media normală pentru această perioadă, cu maxime între 12 și 20 grade și minime între 4 și 10 grade. După aceasta, temperaturile vor fi relativ constante, cu o medie diurnă regională de aproximativ 11 grade și nocturn la 2...4 grade. Există o probabilitate mare de ploaie aproape în fiecare zi din acest interval.

CRIȘANA

În prima jumătate a perioadei prognozate, temperaturile vor varia dar majoritatea lor vor fi peste media normală pentru această perioadă, cu maxime între 10 și 18 grade și minime între 4 și 10 grade. În cea de-a doua săptămână nu se prevad schimbările semnificative ale temperaturilor; astfel valorile medii diurne regionale vor fi de la 9 la 11 grade iar cele nocturne de la 2 la 4 grade. Ploile vor fi prezente pe tot parcursul intervalului, dar acestea vor fi mai abundente și cu o probabilitate mai mare în 6 și 11 noiembrie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi mult mai caldă decât de obicei în primele două zile ale intervalului, după care va începe să se răcească gradual. Cu toate acestea, până la data de 13 noiembrie temperaturile vor rămâne peste media normală. Astfel, maximele vor fluctua ușor în jurul a 8 grade, iar minimele vor varia între 0 și 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în zilele de 5, 7, 8, 11 și 12 noiembrie.

MARAMUREȘ

Temperaturile maxime vor scădea treptat pe tot parcursul intervalului prognozat. De la medii de 16...17 grade în primele două zile - valori mult peste media normală pentru această perioadă - acestea vor scadea la valori între 12 și14 grade până în data de 11 noiembrie apoi se vor stabiliza în jurul valorii de 8 grade. Temperaturile minime variază între4 și8 grade în prima săptămână iar apoi se mențin între2 și4 grade. Precipitațiile sunt previzibile aproape pe tot parcursul intervalului cu o extindere mai mare a acestora pe5și11noiembrie.

MOLDOVA

Vremea va fi foarte caldă în primele două zile din interval, cu maxime medii de 18 grade. Ulterior, se va răci ușor dar maximele vor continua să fie peste norme, în jurul valorii de 15 grade. Abia din data de 12 noiembrie se prevede o răcire mai accentuată, când acestea vor scadea la 10...12 grade. Activitatea pluviometrică va fi destul de redusă pe parcursul intervalului, cu o probabilitate ca precipitațiile să se manifeste la nivel local doar pe8 noiembrie.

DOBROGEA

În primele trei zile ale intervalului, vremea va fi neobișnuit de caldă pentru această perioadă cu o medie a maximelor de 22 de grade. Deși temperaturile vor începe să scadă după acest moment, vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă cu maxime între16 și20 de grade iar până la sfârșitul prognozei acestea vor coborî la12grade. Minimele variază între8 și14grade în prima săptămână iar apoi se mențin la aproximativ6grade.Probabilitateaploilorva fi mai ridicată pe5și8 noiembrie și din nou după data de12noiembrie.

MUNTENIA

Intervalul prognozat începe cu o vreme neobișnuit de caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie, după care se va răci ușor. Din12 noiembrie se estimează o răcire mai accentuată ce va persista până la sfârșitul perioadei. Temperaturile maxime vor avea valori medii de la22spre12grade iar minimele vor scadea de la10la2 grade. Precipitațiile vor apărea sporadic, regimul pluviometric va fi deficitar dar există totuși probabilitatea unei extinderi a acestora în zilele de8și13noiembrie.

OLTENIA

Vremea se va răci treptat pe tot parcursul intervalului prognozat. Temperaturile maxime vor fi cu mult peste normele caracteristice primei decade a lunii noiembrie în primele două zile ale prognozei, 21 de grade în medie, apoi între14și16grade iar până la sfârșitul prognozei acestea vor ajunge în jurul valorii de11grade.Regimultermicnocturnva fi oscilant între4și8gradeîn prima jumătate a estimarilor iar apoi se stabilizează între2 și4 grade.Probabilitateaprecipitațiilorva fi mai ridicată în5,8,11și13 noiembrie.

LA MUNTE

În prima săptămână din interval temperaturile diurne vor scădea treptat dar vor rămâne peste normele climatologice specifice acestei perioade, cu maxime între10și6 grade. Din13noiembrieacestea vor avea doar mici oscilații în jurul valorii de3grade.Minimelenocturnevor fi între-2și4 grade în prima jumătate a estimărilor iar ulterior acestea vor coborî la aproximativ-4grade.Precipitațiilese vor manifesta în mare parte a perioadei cu o probabilitate mai ridicată pe5,8și11noiembrie.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin