HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România se numără printre țările UE cu cea mai mare creștere a prețurilor producției industriale.

România se numără printre țările UE cu cea mai mare creștere a prețurilor producției industriale.
Sursă foto: www.jurnaludeafaceri.ro

Conform datelor furnizate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), România și Luxemburg sunt printre țările membre ale Uniunii Europene care au înregistrat cel mai mare avans al prețurilor producției industriale. În septembrie, aceste prețuri au crescut cu 0,6% în UE și cu 0,5% în zona euro, comparativ cu luna anterioară.

"În septembrie, comparativ cu luna precedentă, cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale în UE s-a înregistrat în Luxemburg (28,5%), România (2,6%) şi Bulgaria (2,1%), cele mai semnificative scăderi fiind în Finlanda (minus 0,9%), Cipru şi Polonia (ambele cu minus 0,3%) şi Germania (minus 0,2%)."

Eurostat subliniază că principalele influențe asupra prețurilor producției industriale din UE au fost o creștere de 2.1% a prețurilor la energie și o ușoară creștere de 0.1% a prețurilor bunurilor de capital. Prețurile bunurilor de folosință îndelungată au rămas stabile iar cele ale bunurilor intermediare și bunurilor de folosință imediată au cunoscut scăderi minore.

Comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, în septembrie prețurile producției industriale au scăzut cu 12.4% în zona euro și cu

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu