HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România este lovită de ciclon! Prima furtună de iarnă se abate asupra țării noastre.

România este lovită de ciclon! Prima furtună de iarnă se abate asupra țării noastre.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

România se pregătește pentru primul eveniment major de iarnă al acestui an, cu temperaturile în scădere. Potrivit prognozei meteo, este de așteptat să avem parte de lapoviță și ninsoare ca urmare a unui ciclon care se îndreaptă către țara noastră.

Se estimează că o masă de aer rece va cuprinde România, transformând ploile reci de toamnă în lapoviță și ninsoare, chiar dacă acest fenomen nu va dura mult. Temperaturile vor rămâne scăzute și în zilele care urmează.

Joi, condițiile meteorologice se vor ameliora în regiunile sudice și estice, pe când în nord și centru sunt anticipate precipitații sporadice, mai ales dimineața. Valorile termice vor fi relativ modeste, fluctuând între 6 și 15 grade Celsius.

De vineri, o depresiune atmosferică își va face simțită prezența asupra condițiilor meteorologice din România.

La început, precipitațiile vor fi mai frecvente în partea de vest a țării, urmând ca spre seară să se răspândească și în alte regiuni. În zonele montane, predominante vor fi ninsorile, conform meteoradar.ro, citat de realitatea.net.

Sâmbătă

, ciclonul va migra către vestul Mării Negre, aducând cu el o cantitate suplimentară de umiditate care va amplifica precipitațiile în partea de est a țării.

Traiectoria ciclonului poate suferi schimbări, influențând astfel evoluția vremii. Există o probabilitate mare ca în zonele montane și centrale, precipitațiile să se transforme treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales pe timpul nopții, iar chiar și câmpia ar putea vedea câțiva fulgi de zăpadă.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu