HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România declanșează controversa Schengen: Solicită oficial inspecții în Austria pentru a verifica respectarea sancțiunilor UE.

România declanșează controversa Schengen: Solicită oficial inspecții în Austria pentru a verifica respectarea sancțiunilor UE.
Sursă foto: Facebook/ Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a cerut Comisiei Europene să investigheze dacă guvernul austriac aderă la deciziile Uniunii Europene privind sancțiunile impuse Rusiei.

Eugen Tomac, europarlamentar, afirmă că Rusia pune în pericol în mod repetat țările învecinate și a inițiat un conflict fără sens în care persoane inocente sunt ucise zilnic, doar pentru că refuză să se supună influenței nefaste a Kremlinului. Ca reacție la aceste amenințări și încălcările dreptului internațional, Uniunea Europeană a instituit sancțiuni.

„Cu toate acestea, există state membre care ignoră sancțiunile și continuă să facă afaceri cu oamenii lui Putin, cum este cazul Austriei”, afirmă parlamentarul european.

„Din acest motiv, am solicitat Comisiei Europene să verifice dacă guvernul de la Viena respectă deciziile UE privind regimul sancțiunilor sau le sfidează, așa cum o face atunci când blochează accesul României în Spațiul Schengen cu un cinism inacceptabil”, a postat Tomac pe Facebook.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu