HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Reprezentantul Israelului depune o plângere împotriva lui Gigi Becali la CNCD.

Reprezentantul Israelului depune o plângere împotriva lui Gigi Becali la CNCD.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a anunțat că a fost depusă o plângere de către ambasadorul Israelului în legătură cu comentariile făcute de proprietarul FCSB privind conflictul din Israel. "Nu putem să lăsăm sportul ca o arenă a incitărilor de ură și discriminare", a declarat acesta, subliniind faptul că progresul nu poate fi realizat până când nu se ajunge la responsabilitatea individuală pentru astfel de manifestări.

"Aș dori să adresez felicitările clubului Rapid, pentru că în sfârșit cineva a inițiat o plângere penală cu scopul de a identifica individual persoanele care au afișat banner-ul", a menționat președintele CNCD.

"Poate vom ajunge la punctul în care persoanele vor fi sancționate individual.(..) Până nu ajungem la răspunderea individuală a acestor manifestări nu vom face un progres", a continuat Asztalos Csaba.

Șeful CNCD a mai susținut ideea că trebuie implementată procedura prin care la achiziția biletelor să fie furnizate toate datele personale de identificare. "Aceasta este practica standard în întreaga Europă, nu putem să lăsăm sportul ca o arenă a incitărilor de ură și discriminare. Până nu se aplică sancțiuni care să fie simțite cu adevărat de cluburi, nu vom face niciun progres. Și nu este vorba despre un anumit club sau altul, nu am nimic împotriva niciunuia. De exemplu, pot să vă spun că am primit plângere la CNCD din partea ambasadorului Israelului cu privire la declarațiile patronului FCSB cu privire la conflictul din Israel și consecințele acestuia și alte aspecte, de parcă toată lumea ar fi expertă acum în Orientul Mijlociu fără a fi fost vreodată acolo", a adaugat Asztalos Csaba.

"Evenimentele din Israel… Excluzând faptul că mor oamenii și nu e bine, orice război e în avantajul nostru, al românilor. Și la fotbal, și economic. Nu o să aibă chef de fotbal (n.r. – jucătorii naționalei Israelului, echipă cu care România se bate pentru calificarea la Euro 2024)

*Economic, sunt 500.000 de evrei care o să vină în România. Le e frică. Au bani, au aia… O să cumpere case. Dar nu va dura mult. Evreii conduc lumea și tu te pui să îi ataci pe ei? Le ataci copiii pe acolo? Îi lasă și maximum 5 luni îi va spulbera. Se va alege praful de Fâșia Gaza! Așa văd eu. O să-i spulbere. Miliardele sunt la ei. Conduc lumea! Cum să te iei cu ăia? E ca și cum m-aș bate eu cu Manchester City.

Și de pandemie v-am zis că e în avantajul nostru. Uite, acum luăm 80 de milioane de euro din PNNR. Și războiul din Ucraina… Au venit americanii, baze americane, au investit bani. Războiul din Israel la fel… Vin aici, se mută aici, vor investi aici. Unde altundeva să vină? Nu există țară mai sigură ca România", a declarat Gigi Becali.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu