HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Realitatea PLUS a suferit o înfrângere - A pierdut litigiul cu CNA și este obligată să își suspende emisia.

Realitatea PLUS a suferit o înfrângere - A pierdut litigiul cu CNA și este obligată să își suspende emisia.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Postul de televiziune Realitatea Plus a fost înfrânt în mod definitiv în litigiul cu Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) legat de pedeapsa de întrerupere a transmisiunii pentru 10 minute, sancțiune pe care postul de știri a încasat-o în luna mai a acestui an. Anterior, Curtea de Apel București a pus pe hold decizia CNA de penalizare a postului Realitatea PLUS, care trebuia să suspende transmisia la data de 18 mai, începând cu ora 19.00, pentru o durată de 10 minute.

Hotărârea finală a Înaltei Curți a fost pronunțată la data de 2 noiembrie și este deja vizibilă pe site-ul instituției, conform declarațiilor reprezentantului departamentului juridic prezentate în cadrul întâlnirii CNA.

Când Monica Gubernat, președinta CNA, l-a întrebat când va pune Realitatea în practică hotărârea, avocatul Realitatea Plus, Ioan Georgescu, a menționat că "aşteaptă motivarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie."

CONTEXT

Show-ul „Culisele statului paralel” a fost obiectul mai multor penalizări din partea CNA în lunile anterioare, ca urmare a unei campanii autentice împotriva ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În cadrul emisiunilor Deschide lumea și Culisele statului paralel, au fost aduse acuzații nefondate lui Sorin Grindeanu și lui Sebastian Burduja. În alte două programe, Bogdan Mândrescu, secretar de stat la Transporturi, a fost de asemenea acuzat.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin