HUB PRESS

s e î n c a r c ă

RAPORT: Interesul românilor pentru hainele second-hand și vintage de la branduri de lux este în creștere

RAPORT: Interesul românilor pentru hainele second-hand și vintage de la branduri de lux este în creștere
Sursă foto: https://abcfashion.ro/

Conform unui raport recent, românii arată o creștere a interesului pentru achiziționarea de îmbrăcăminte second-hand și vintage de la branduri de lux, potrivit datelor furnizate de OLX. Prin această alegere, consumatorii devin mai conștienți de impactul pozitiv pe care îl au asupra mediului și joacă un rol activ în combaterea fenomenului fast-fashion.

Achiziționarea produselor second hand prin intermediul platformei OLX a contribuit la reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone. De asemenea, s-au economisit 18 milioane de metri cubi de apă și 209.000 de tone de materiale textile.

Utilizatorii sunt atrași în special de produsele din categoria Modă & Frumuseţe, având o preferință pentru articolele brandurilor precum: Dolce Gabbana, Burberry, Gucci, Dior, Chanel sau Michael Kors. Alte categorii populare pe platforma OLX includ: Casă şi Grădină, Electronice şi Electrocasnice.

În plus, românii s-au angajat în diverse activităţi casnice și au făcut alegeri inspirate pentru obiectele lor de grădină. Aceste decizii le-au permis să se bucure mai mult timp în aer liber cu activitati precum: gratarele, petrecerile în curte sau picnicurile.

De asemenea, utilizatorii OLX sunt atrași de gadgeturi de înaltă performanță. Cele mai frecvente căutări în această categorie includ: tablete, Iphone 14 Pro Max, frigidere, boxe, laptopuri, boombox-uri și produse JBL.

Conform estimărilor reprezentanților platformei online OLX, un părinte român face comenzi pe platforma lor de aproximativ 25 de ori pe an. Acest lucru îi permite să economisească echivalentul unei luni de alocaţie.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste. Platforma găzduiește peste 6 milioane de anunţuri active și are o medie lunară ce depășește 15 milioane de vizitatori, conform datelor SATI.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu