HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Raluca Turcan persistă în eforturile de rezolvare a situației de la Palatul Justiției din Sibiu.

Raluca Turcan persistă în eforturile de rezolvare a situației de la Palatul Justiției din Sibiu.
Sursă foto: Facebook/ Raluca Turcan

Ministrul Culturii și liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan, a informat în ziua de vineri că Guvernul a inițiat licitația pentru serviciile de consultanță necesare revizuirii Studiului de Fezabilitate pentru Palatul de Justiție din Sibiu. Proiectul a început în 2011, iar de atunci clădirea istorică a Palatului de Justiție se află în stare de decadență, Tribunalul, Judecătoria și parchetele funcționând în spații închiriate, potrivit news.ro.

"Procesul de deblocare a situaţiei la Palatul Justiţiei din Municipiul Sibiu continuă. Guvernul României a lansat licitaţia pentru serviciile de consultanţă necesare actualizării Studiului de Fezabilitate, astfel încât să putem relua lucrările la sediul Tribunalului Sibiu situat pe strada Victoriei", a postat vineri pe Facebook Raluca Turcan.

Turcan susţine că rezolvarea acestei probleme este o prioritate pentru ea şi speră ca împreună cu ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, să identifice cele mai eficiente soluţii.

"La jumătatea lunii octombrie, Guvernul a convenit un acord de finanţare cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) pentru a asigura fondurile necesare construirii şi reabilitării a 7 sedii de instanţe, inclusiv sediul Tribunalului Sibiu de pe Bulevardul Victoriei. Acum facem un pas suplimentar, prin lansarea licitației pentru serviciile de consultanţă, astfel încât să evaluăm stadiul lucrărilor și să stabilim următorii pași", a adăugat Turcan.

Conform declarațiilor sale, obiectivele serviciilor de consultanţă includ revizuirea Studiului de Fezabilitate, obținerea avizului Guvernului pentru indicatorii tehnico-economici, autorizația de construire și asistența tehnică în timpul licitației pentru lucrările propriu-zise.

Turcan menționează că procesul de consultanţă va dura aproximativ 12 luni și se estimează un buget maxim de 398.000 euro.

Data limită pentru depunerea propunerilor este 27 noiembrie 2023 iar consultantul va fi selectat conform criteriului cost minim stabilit de Banca Mondială.

Lucrările la Palatul de Justiţie din Sibiu au fost inițiate în 2011 pe baza unui SF din 2007. Între timp, clădirea situată în apropiere centrului orașului a fost declarată monument istoric, ceea ce a dus la creșterea costurilor lucrărilor de reabilitare și modernizare.

Tribunalul Sibiu, Judecătoria Sibiu și parchetele își desfășoară activitatea în spații închiriate de la momentul demarării proiectului.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu