HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Raluca Turcan afirmă că investițiile sunt prioritare pentru Consiliul Județean Sibiu, condus de Daniela Cimpean, iar rezultatele acestora sunt vizibile pe teren, beneficiind oamenii.

Raluca Turcan afirmă că investițiile sunt prioritare pentru Consiliul Județean Sibiu, condus de Daniela Cimpean, iar rezultatele acestora sunt vizibile pe teren, beneficiind oamenii.
Sursă foto: PNL Sibiu

Reprezentanții guvernului, Raluca Turcan - Ministrul Culturii și Adrian Veștea - Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, împreună cu Daniela Cimpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu, au efectuat o serie de vizite la diverse proiecte de investiții în județul Sibiu. Acestea sunt gestionate de Consiliul Județean Sibiu și finanțate prin fonduri europene și naționale, inclusiv POR, PNRR și PNDL. Proiectele inspectate includ modernizarea infrastructurii rutiere și dezvoltarea de noi secțiuni și clădiri pentru spitalele din județ.

”Fiecare dintre proiectele derulate aduce plus valoare comunității sibiene”

Raluca Turcan a lăudat eforturile depuse de CJ Sibiu pentru accesarea fondurilor necesare implementării investițiilor care contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor. Ea a subliniat importanța continuării colaborării între guvern și autorități locale pentru finalizarea proiectelor actuale și atragerea altor surse de finanțare.

”Sunt proiecte care asigură acces la servicii de sănătate la standarde europene, asistență socială țintită pentru cei vulnerabili, școli mai primitoare și drumuri mai bune, adică mai puțin timp petrecut în trafic. Toate aceste investiții se regăsesc în viața de zi cu zi a sibienilor.

Prezența ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației la Sibiu este un semnal puternic ca aceste investiții vor continua, ca efortul Consiliului Județean și primăriilor sibiene, va fi sprijinit de Guvern.

Vorbim de investiții prin POR , PNRR si Anghel Saligny. Adică fonduri europene și buget național cu o semnificativă cofinanțare din bugetul CJ. Fiecare dintre proiectele derulate aduce plus valoare comunității sibiene”, a declarat Raluca Turcan.

Daniela Cîmpean a exprimat recunoștința față de guvern pentru suportul acordat și a reiterat că investițiile vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere, sanitare și sociale din județ. Valoarea totală a proiectelor inspectate depășește 29 de milioane de euro.

”În esență, investițiile văzute astăzi, alături de colegii din Guvern, sunt despre oamenii care au nevoie de spitale în care să se poată trata, au nevoie de drumuri sigure pe care să le poată folosi atunci când merg la muncă sau la cei dragi, despre copiii care au nevoie de școli speciale în care să poată fi ajutați să se integreze mai ușor în societate, despre copiii pentru care cuvântul „acasă” va însemna, în scurt timp, căsuțele de tip familial pe care le construim și nu centrele de plasament.

Toate acestea se întâmplă mult mai rapid cu sprijinul colegilor din Guvernul României”, a transmis Daniela Cîmpean.

În cadrul acestei vizite ministeriale s-a subliniat relevanța colaborării dintre ministere și administrația locală pentru dezvoltarea comunităților.

”Este dovada că acolo unde există colaborare între guvern și administrația locală, beneficiază oamenii. Însă este necesar ca guvernarea cu PNL să continue, pentru ca fondurile europene să nu fie puse in pericol, pentru ca bugetul României pe anul viitor să fie axat pe investiții și pentru ca șantierele din România să fie duse la bun sfârșit”, a adaugat Raluca Turcan. Daniela Cîmpean: . La Spitalul Județean sunt în curs de execuție lucrări la 10 din cele 11 clădiri. 21 de milioane de euro

Președinta Consiliului Județean Sibiu a evidențiat cele mai semnificative investiții pe care le gestionează în prezent instituția pe care o conduce.

”Cele două șantiere vizitate, astăzi,  în județ aduc investiții cumulate de peste 29 de milioane euro în modernizarea infrastructurii rutiere (DJ107B Slimnic-Păuca finanțat prin PNDL – 22,2 milioane euro și DJ 141 pe segmentul  limită județ Alba – Broșteni – Bogatu Român - 7,46 milioane euro prin Anghel Saligny).

În infrastructura de sănătate, respectiv șantierele de la Spitalul Județean (secția de neurologie – 8 milioane de euro) și de la Spitalul de Psihiatrie (4,62 milioane euro) investițiile cumulate sunt de peste 12 milioane de euro, incluzând și dotările cu echipamente. La Spitalul Județean sunt realizate sau în curs de execuție 10 clădiri din cele 11, bugetul total alocat fiind de aproape 21 milioane euro”, a precizat Daniela Cîmpean.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu