HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Proteste iminente în domeniul sănătății ar putea duce la anularea tratamentelor și intervențiilor chirurgicale!

Proteste iminente în domeniul sănătății ar putea duce la anularea tratamentelor și intervențiilor chirurgicale!
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Reprezentanții sindicatelor din domeniul sănătății așteaptă un semnal de la autorități, după ce au anunțat o acțiune de protest pe durată nedefinită. Atât spitalele publice cât și cele private ce au încheiate contracte cu casele de asigurări vor fi afectate. De asemenea, programele naționale de sănătate sunt în pericol, incluzând tratamentele pentru pacienții cu boli cronice.

"În acest moment, după două zile de protest, nu am primit nicio invitație la dialog în vederea soluționarii problemei", a declarat preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, sâmbătă, la Antena 3.

"Sincer să fiu, eu nu îi înțeleg pe cei din guvern, mai bine zis pe cei de la nivelul coaliției, pentru că subiectul este cunoscut la nivelul lor. Nu știu de ce împing lucrurile peste măsură când un gest simplu poate să rezolve această criză", a continuat preşedintele BNS. Acesta a adaugat că dacă nu se vor lua măsurile necesare - corectarea salariilor - mulți angajați vor demisiona. "Vor coborî toți în fața instituțiilor în care lucrează, începând de luni dimineață. În primele două zile am stabilit să rămânem în interiorul instituțiilor.
Au fost și cazuri izolate în care colegii au spus că vor să iasă afară, să fie văzuți", a mai adaugat Dumitru Costin. Ca rezultat al acestei decizii, comunicarea cu publicul va fi serios afectată.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu