HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii au declanşat marți dimineața, 21 noiembrie, un protest spontan, motivând că sunt nemulțumiți de situația salarială.

 

Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor întreprinse atât de angajaţii C.N.S.A.S., prin intermediul organizaţiilor sindicale, cât şi de conducerea C.N.S.A.S., în materie salarială, angajaţii instituţiei se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Diferenţele salariale aflate în discuție sunt foarte mari”, se arată în comunicatul de presă transmis redacției.

 

Care sunt revendicările salariaților:

 

  1. Majorarea salariului de bază cu 25% ;
  1. Calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă ;

 

Încă din 2018, instituţia a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări. În funcţie de evoluţia evenimentelor, angajații CNSAS își rezervă dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii”, se mai arată în comunicatul de presă.

 

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin