HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv pentru Dumitru Buzatu a fost acceptată de Tribunalul Vaslui.

Propunerea DNA de prelungire a arestului preventiv pentru Dumitru Buzatu a fost acceptată de Tribunalul Vaslui.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Magistratul responsabil cu drepturile și libertățile din cadrul Tribunalului Vaslui a acceptat, miercuri, cererea procurorilor DNA de a prelungi detenția preventivă pentru fostul conducător PSD Vaslui și președintele Consiliului Județean, Dumitru Buzatu, care este acuzat de corupție, potrivit Agerpres.

Decizia nu este finală și poate fi atacată într-un interval de 48 de ore.

În cazul specialistului Radu Judele, chiar dacă acesta a cerut extinderea arestului la domiciliu, judecătorul a optat pentru înlocuirea restricțiilor privative cu control judiciar pe o durată de 60 de zile. Inculpatului i s-a interzis să ia legatura cu anumiți martori din dosar printre care se numără mai mulți angajați ai Consiliului Judeţean Vaslui.

"Admite în parte propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Iaşi. (...) Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Buzatu Dumitru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 şi art. 7 lit. a din legea 78/2000 raportat la art. 289 alin.1 Code de Procedură Penală, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 23.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu