HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Promovarea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac într-un clasament global al destinațiilor turistice de iarnă - Încep pregătirile pentru sezonul 2023-2024.

Promovarea Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac într-un clasament global al destinațiilor turistice de iarnă - Încep pregătirile pentru sezonul 2023-2024.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Hotelul de Gheaţă din Bâlea Lac este îndrumat spre notorietate globală de către jurnaliştii britanici, fiind inclus într-un clasament mondial al destinaţiilor turistice de iarnă. Acesta este descris ca fiind "elementul central" al unui pachet ce cuprinde un tur al oraşelor medievale ale României, o vizită la Castelul Bran (cunoscut şi sub numele de Castelul Dracula), participarea la curse cu sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei şi o vizită în Capitala României. Pregătirile pentru sezonul 2023-2024 au fost deja demarate la Bâlea Lac, potrivit news.ro.

"Recent, prestigioasa publicaţie britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor şi experienţelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (în afara staţiunilor de schi).

Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă din Bâlea Lac afirmă că jurnaliştii britanici au considerat că hotelul şi experienţa oferită aici turiştilor reprezintă "piesa de rezistenţă a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitoreşti oraşe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munţii Harghitei, vizitarea capitalei României."

Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă au declarat că au început pregătirile pentru sezonul 2023-2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac. "Avem încrederea că, atunci când condiţiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers şi straturile de zăpadă şi gheaţă de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al şaptesprezecelea Hotel de Gheaţă", transmit aceştia.

În timpul sezonelor reci, Hotelul de Gheaţă, Biserica de Gheaţă şi igluurile sunt construite în căldarea glaciară a lacului Bâlea (aproape imediat lângă staţia telecabinei Bâlea Lac), folosind "cărămizi" din gheaţă tăiate direct din suprafaţa lacului şi zăpadă care este întarit ulterior cu apa şi temperaturile scadente. Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea central-sudic a Europei.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu