HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Procesul de digitalizare a raportării stocurilor de medicamente demarează la Ministerul Sănătății, cu suport financiar prin PNRR.

Procesul de digitalizare a raportării stocurilor de medicamente demarează la Ministerul Sănătății, cu suport financiar prin PNRR.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Ministerul Sănătăţii a făcut cunoscut joi că a iniţiat procesul de Digitalizare al Sistemului de Raportare al Stocurilor de Medicamente, o reformă semnificativă finanţată prin PNRR. Costul acestui proiect depăşeşte suma de 200.000 de euro.

Conform informaţiilor furnizate de Ministerul Sănătăţii, punerea în aplicare a proiectului implică stabilirea unei baze de date care va include toate detaliile legate de medicamentele distribuite în România, începând cu autorizarea lor şi până la eliberarea către pacienţi.

"În cadrul acestui proiect se va crea un sistem integrat pentru gestionarea medicamentelor autorizate pentru vânzare pe teritoriul României, care presupune interconectarea tuturor sistemelor informatice la nivel naţional într-o platforma unică e-Sanatate", a declarat Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.

Obiectivele specifice sunt:
  • Identificarea necesarului real de medicamente pentru pacienții din România;
  • Crearea politici și strategii durabile în sectorul farmaceutic;
  • Interconectarea bazelor de date referitoare la medicamente;
  • Creearea unui modul în SER necesar procesului anual de aprobare / revizuire a prețurilor medicamentelor destinate uzului uman;
  • Digitalizarea procesului de autorizare de către Ministerul Sănătăţii a unităţilor farmaceutice.

Ministerul a subliniat că investiţia se ridică la peste 200.000 de euro, fonduri provenind din PNRR şi este realizată în colaborare cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu