HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Primul hotel în România al unuia dintre cele mai mari lanțuri de lux hoteliere din lume se deschide.

Primul hotel în România al unuia dintre cele mai mari lanțuri de lux hoteliere din lume se deschide.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Hyatt, grupul hotelier de lux, are planuri pentru a dezvolta un proiect reprezentativ al mărcii sale în România, mai exact un hotel upper scale în Bucureşti cu aproximativ 200 de camere şi servicii complete. Grupul are ca scop replicarea succesului său din Bulgaria, care este cea mai mare piaţă a Hyatt în Europa de Est până acum.

"Hyatt, una dintre cele mai importante companii globale de ospitalitate şi unul dintre cei mai experimentaţi operatori internaţionali din regiunea CEE, prospectează piaţa din România ca parte a strategiei sale de expansiune în Europa de Est. Grupul intenţionează să îşi facă intrarea pe piaţa locală prin dezvoltarea unui hotel upper scale în Bucureşti, oferind aproximativ 200 de camere şi servicii complete, sub managementul Hyatt. Proiectul este anticipat să devină emblema brandului în România", anunţă grupul.

România se află pe lista priorităților pentru dezvoltare ale grupului Hyatt din diverse motive.

"Ţara are un rol cheie în regiunea Mării Negre, fiind membră a UE şi NATO, ceea ce atrage un flux crescut de fonduri şi populaţie. România se poate lăuda cu o sursă bogată de talente creative şi antreprenoriale, iar diaspora românească se întoarce aducând cu ea cunoştinţe şi experienţă pentru a contribui la dezvoltarea ţării. Bucureştiul, ca număr de locuitori, depăşeşte oraşe precum Varşovia, Budapesta sau München, oferind oportunităţi promiţătoare în sectorul hotelier. Recent, Braşov a deschis primul său aeroport internaţional, un pas important pentru stimularea turismului. De asemenea, Cluj-Napoca, al doilea oraş ca mărime din România şi un important hub IT, este pe cale să atingă 1 milion de locuitori", anunţă brandul.

Hyatt are o prezență semnificativă în Europa de Est datorită angajamentului ferm față de dezvoltarea regiunii. Grupul administrează Hyatt Regency Belgrad și Hyatt Regency Thessaloniki din 1990 și respectiv 1999, fiind unul dintre cei mai experimentați operatori internaționali din regiune.

Portofoliul regional al companiei include 13 proprietati premium situate in Bulgaria, Muntenegru, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Serbia si Ucraina cu un total de peste 3.395 camere. Alte sase proiecte hoteliere sunt planificate in urmatorii trei ani in tari precum Bulgaria, Estonia, Serbia, Albania si Croatia iar Romania este urmatoarea destinatie.

Bulgaria este in prezent cea mai mare piata a grupului Hyatt din Europa de Est cu sase hoteluri functionale si un al saptelea in dezvoltare, planificat sa isi primeasca oaspetii incepand cu anul 2024. Hyatt a intrat pe piata bulgara cu deschiderea Hyatt Regency Sofia in 2020 iar in doar trei ani a devenit lider de piata, pozitionand Bulgaria ca o piata principala in regiune.

"Europa Centrală şi de Est a trecut prin transformări remarcabile. Dinamismul regiunii se datorează, în mod special, companiilor din sectorul privat, înfiinţate cu doar 30 de ani în urmă, care încă îşi păstrează caracteristicile specifice start-up-urilor: agilitate, curaj şi rapiditate, capacitatea de a valorifica oportunităţile. Creşterea economică constantă din regiunea CEE, care depăşeşte Europa de Vest, oferă oportunităţi semnificative pentru brandurile hoteliere internaţionale", a adaugat Takuya Aoyama.

Intre 2017 si 2022 Hyatt a deschis 120 noi hoteluri (aproximativ 23.200 camere) dintre care 45% sunt localizate in Europa Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Circa 66% din camerele adaugate apartin segmentelor lux lifestyle si resorturi.

In regiunea EMEA Hyatt opereaza in prezent peste 200 de hoteluri oferind un total de 46.000 camere cu peste 18.000 angajati dintre care 7.000 in Europa. Portofoliul sau diversificat include 18 branduri unice dintre care Hyatt Regency este cel mai reprezentat cu 47 de hoteluri ceea ce reprezinta aproximativ 23% din total.

Hyatt se distinge ca grupul cu cele mai multe hoteluri de lux la nivel mondial situat in locatii premium avand o cota globala de 13% din totalul camerelor de lux disponibile. Grupul detine peste 1.250 hoteluri cu peste 304.000 camere si o echipa formata din peste 189.000 angajati care activeaza in 76 tari.

Termenul "Hyatt" folosit in acest comunicat se refera la Hyatt Hotels Corporation si/sau unul sau mai multi dintre afiliatii sai.

Compania Hyatt Hotels Corporation are sediul central in Chicago si este un lider global in industria ospitalitatii. La data de 1 septembrie 2023 portofoliul companiei includea peste 1.250 hoteluri si proprietati all-inclusive in 76 tari pe sase continente. Oferta companiei include branduri din Colecţia Timeless inclusiv Park Hyatt®, Grand Hyatt®, Hyatt Regency®, Hyatt®, Hyatt Residence Club®, Hyatt Place®, Hyatt House®, Hyatt Studios şi UrCove; Colecţia Boundless inclusiv Miraval® Alila® Andaz® Thompson Hotels® Dream® Hotels Hyatt Centric® şi Caption by Hyatt®; Colecţia Independent care include The Unbound Collection by Hyatt®, Destination by Hyatt® şi JdV by Hyatt®; si Colecţia Inclusive care include Hyatt Ziva®, Hyatt Zilara®, Zoëtry® Wellness & Spa Resorts, Secrets® Resorts & Spas, Breathless Resorts & Spas®, Dreams® Resorts & Spas, Hyatt Vivid Hotels & Resorts, Alua Hotels & Resorts® şi Sunscape® Resorts & Spas.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu