HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Primul computer tomograf este disponibil la spitalul din orașul Hațeg.

Primul computer tomograf este disponibil la spitalul din orașul Hațeg.
Sursă foto: SANADOR

Unitatea de sănătate din Haţeg a implementat un nou computer tomograf (CT), care este primul dispozitiv de acest gen din cadrul instituției medicale. Echipamentul permite efectuarea examinărilor pacienților într-un timp mult mai scurt și furnizează imagini de calitate superioară ca rezultat al investigațiilor imagistice realizate cu acest aparat.

"Până acum, pacienţii care aveau nevoie de examinări CT erau nevoiţi să se adreseze spitalului din municipiul Hunedoara sau unor spitale mai mari. Prin punerea în funcţiune a computerului tomograf nu mai este necesară deplasarea în alte localităţi pentru astfel de investigaţii", a afirmat vineri, pentru AGERPRES, Adrian Puşcaş, primarul oraşului Haţeg.
Investigațiile inițiale au fost realizate vineri pentru diverse cazuri urgente, urmând ca începând cu luni să fie acceptate și persoanele care vin cu bilete de trimitere eliberate de medici specializați sau cele care doresc să fie examinate la cerere.

Achiziționarea computerului tomograf a costat 1,93 milioane lei și a fost făcută prin colaborare între Primăria orașului Hațeg și Spitalul orășenesc Hațeg printr-un proiect finanțat nerambursabil câștigat prin POR 2014-2020, care are ca scop modernizarea ambulatoriului integrat de specialitate al unității medicale prin dotări și echipamente.

Valoarea totală a proiectului a fost de 10,33 milioane de lei, în cadrul căruia au fost achiziționate și alte echipamente medicale moderne necesare pentru secțiile de radiologie, nou-născuți, obstetrică-ginecologie, chirurgie, dermatologie și dotarea laboratorului medical.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin