HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Prima reacție după respingerea de către CJUE a plângerii României referitoare la aderarea la Schengen

Prima reacție după respingerea de către CJUE a plângerii României referitoare la aderarea la Schengen
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei, a oferit un răspuns după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a declarat "vădit inadmisibilă" acțiunea de anulare propusă de europarlamentarul român Eugen Tomac împotriva Consiliului UE. Această acțiune era legată de refuzul intrării României în Schengen. CJUE a decis, de asemenea, că nu are jurisdicție în acest caz, conform deciziei publicate pe site-ul oficial al CJUE.

Sunt trei subiecte care trebuie examinate și înțelese în ordinea în care s-au desfășurat pentru a avea o imagine clară asupra situației juridice privind Schengen.

Eu admir lupta pe care Eugen Tomac o duce pentru Schengen și am un dispreț profund față de reprezentanții țarilor care se opun propriilor cetățeni onești ce susțin o cauză națională justificată.

Sper ca Eugen Tomac să continue demersurile la urmatoarea instanta pentru a apara dreptatea Romaniei si Europei: suveranitatea votului nu poate fi abuziv sau arbitrar. Chiar daca Curtile Europene ar fi politizate, ele nu pot legaliza santajul lui Nehammer ca baza fundamentala a proiectului european, afirma Nicolescu pe Facebook.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu