HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Prima intervenție de implantare a unui stimulator cardiac permanent la Spitalul Județean Suceava, realizată pe un pacient în vârstă de 66 de ani.

Prima intervenție de implantare a unui stimulator cardiac permanent la Spitalul Județean Suceava, realizată pe un pacient în vârstă de 66 de ani.
Sursă foto: bursa.ro

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Ioan cel nou” din Suceava a deschis oficial Laboratorul pentru implantarea stimulatoarelor cardiace. Prima intervenție, realizarea unui implant cardiac permanent, a fost efectuată de dr. Mitric Ciprian Mihai și ad. Blanariu Lăcrămioara la un pacient în vârstă de 66 de ani, conform news.ro.

"În prezent, SCJU Suceava deţine un laborator pentru implantarea stimulatoarelor cardiace, ultramodern, în valoare de aproximativ 650.000 euro, realizat din fondurile Consiliului Judeţean Suceava", a declarat instituția medicală printr-un comunicat oficial.

Acest laborator va fi coordonat de doi medici specialiști în cardiologie: dr. Mitric Ciprian și dr. Boarescu Paul.

"Pentru moment, se va încerca, pe cât posibil, asigurarea urgenţelor (cu stimulatoare cumpărate din fondurile proprii ale spitalului), în colaborare cu celelalte centre universitare, urmând ca, după intrarea pe programele naţionale să extindem serviciile şi pentru pacienţii cronici. Spitalul va continua colaborarea cu toate centrele universitare, astfel încât serviciile medicale oferite să fie mereu de cea mai înalta calitate", au menționat reprezentanții spitalului.

Conform declarațiilor acestora, SCJU Suceava devine al doilea centru din regiunea Moldova, după Centrul Universitar Iaşi (Institutul de Boli Cardiovasculare ”DR. George I.M. Georgescu” și spitalul ”Sf. Spiridon”) care poate efectua această procedură medicală avansată.

"Este un beneficiu major pentru câteva sute de pacienţi ai judeţului Suceava, la care se adaugă şi judeţele vecine, care până acum erau nevoiţi să străbată sute de kilometri pentru rezolvarea acestei probleme medicale grave", au adaugat specialiștii din domeniul medical.

În viitor, spitalul intenționează să extindă gama de servicii medicale oferite de acest laborator prin introducerea procedurilor de ablație a tulburărilor de ritm cardiac și prin investiții în echipamente și personal calificat.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu