HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Președintele Klaus Iohannis, într-o aventură africană: fotografii din Tanzania cu români urmăriți de autorități

Președintele Klaus Iohannis, într-o aventură africană: fotografii din Tanzania cu români urmăriți de autorități
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Președintele Klaus Iohannis se află în continuare în turneul său african, fiind însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, și un grup de consilieri. În timpul acestui turneu, finanțat din fonduri publice, au avut ocazia să viziteze multiple țări. În prezent, Președintele se află în Tanzania unde a luat parte la o petrecere organizată la hotelul din Dar es Salaam împreună cu câțiva români cu antecedente penale.

După cum indică unele surse locale, președintele României a avut o întâlnire la Hyatt Zanzibar cu un grup de tineri români care sunt căutați pe plan internațional pentru delapidare, fraudă și abuz în serviciu.

Într-o fotografie apărută recent se poate observa președintele alături de soția sa și Tatiana Kraus. Aceasta este soția lui Robert Kraus, fostul președinte al asociației de proprietari Ibiza Sol Pipera. Robert Kraus este menționat pe site-ul Poliției Române ca persoană urmărită penal și a fost condamnat la un an de detenţie pentru delapidare după ce ar fi sustras 100.000 lei din fondurile asociaţiei de proprietari.

Alte persoane prezente la evenimentul hotelier cu probleme legale includ Adrian Simion Nikitas, fostul proprietar al Callatis Therm și actualul „Country Manager & Head of International Development at Euroinvest Holding Zanzibar Ltd.”.

Obiectivul acestei vizite este de a atrage mai multe investiții și de a încuraja mai mulți turiști români să viziteze Tanzania, conform Ministerului Afacerilor Externe tanzanian.

Următoarele destinaţii ale turneului african al președintelui Iohannis includ o vizită de stat în Republica Cabo Verde şi o vizită oficială în Senegal.

Administraţia prezidenţială menționează că aceste vizite pe continentul african reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimele trei decenii. Scopul lor este de a relua şi consolida relaţiile României cu ţările africane.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu