HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Președintele Iohannis a decorat Ambasadorul Japoniei în România.

Președintele Iohannis a decorat Ambasadorul Japoniei în România.
Sursă foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a acordat, luni, Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce ambasadorului Japoniei în România, Hiroshi Ueda, prin semnarea unui decret de decorare.

Conform informaţiilor oferite de Administraţia Prezidenţială, liderul naţiunii i-a acordat această distincţie diplomatului japonez ca un gest de "înaltă apreciere" pentru eforturile sale substanţiale în promovarea dialogului politic, economic şi cultural dintre România şi Japonia. Acesta s-a angajat cu fervoare şi dedicare pentru a îmbunătăţi relaţiile bilaterale la nivelul unui Parteneriat strategic", potrivit Agerpres.

În martie, relaţiile bilaterale dintre România şi Japonia au fost consolidate printr-un Parteneriat strategic. Aceasta a fost posibil datorită semnării Declaraţiei comune de instituire a acestuia între preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministrul Japoniei Fumio Kishida. Evenimentul a avut loc în timpul vizitei oficiale efectuate de liderul român în Japonia.

În plus, luni, preşedintele a mai semnat un alt decret prin care a conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, pentru militari. Această distincţie a fost acordată Drapelului de Luptă al Regimentului 52 Artilerie "General Alexandru Tell". Acest gest a fost făcut în semn de "apreciere a rezultatelor importante obţinute de personalul unităţii" în îndeplinirea misiunilor specifice, precum şi pentru contribuţia adusă la promovarea imaginii Armatei României".

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu