HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Președintele CJ Cluj, Alin Tişe, sugerează un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unui Compartiment Primiri Urgenţe la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Președintele CJ Cluj, Alin Tişe, sugerează un proiect de hotărâre pentru înfiinţarea unui Compartiment Primiri Urgenţe la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a propus un proiect de hotărâre care se axează pe aprobarea Structurii organizatorice, Organigramei, Statului de funcţii şi Regulamentului de organizare şi funcţionare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Proiectul include crearea Compartimentului Primiri Urgenţe de Specialitate, ce va facilita realizarea unui triaj al pacienţilor pe circuite funcţionale separate, conform news.ro.

"Pentru ca spitalele noastre să ofere persoanelor spitalizate cele mai bune servicii, ne adaptăm continuu şi încercăm să luăm cele mai bune decizii în acest sens. Asigurarea unui act medical de calitate necesită atât dotarea instituţiilor spitaliceşti cu aparaturi şi echipamente medicale de înaltă tehnologie, cât şi personal calificat şi specializat, care să răspundă tuturor solicitărilor pacienţilor", a menționat Alin Tişe.

Modificările cheie implică crearea Compartimentului Primiri Urgenţe de Specialitate, ce va facilita realizarea unui triaj al pacienţilor pe circuite funcţionale separate și camere de consultație separate pentru copii și adulți. Aceasta va ajuta la scurtarea timpilor de așteptare și la înființarea unui cabinet specializat în pneumologie pentru o perioadă nedeterminată, în cadrul ambulatoriului integrat al spitalului, așa cum a precizat Consiliul Judeţean Cluj.

"De asemenea, în vederea desfăşurării activităţii optime, în regim continuu, în Compartimentul Primiri Urgenţe de Specialitate al unităţii sanitare aflate în subordinea forului administrativ judeţean, precum şi pentru asigurarea unui serviciu de înaltă calitate, se propune înfiinţarea a 39 de noi posturi. Dintre acestea, un post este de medic şef, şapte de medic specialist, un post de asistent medical şef, 12 de asistent medical, cinci posturi de registrator medical, nouă de infirmier şi patru posturi de brancardier", au adaugat reprezentanții instituției.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu