HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Predoiu: Desigur, nu am impresia că am reușit să eliminăm complet fenomenele negative din societate

Predoiu: Desigur, nu am impresia că am reușit să eliminăm complet fenomenele negative din societate
Sursă foto: MAI

În cadrul ceremoniei pentru introducerea în serviciu a primelor 4 elicoptere BlackHawk din cele 6 achiziţionate de Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, destinate gestionării situaţiilor de urgenţă, Cătălin Predoiu, Ministrul Afacerilor Interne, a subliniat vineri că eforturile în lupta cu crima organizată vor continua şi se face o pregătire constantă pentru a îmbunătăţi strategia de combatere a drogurilor.

"Ne străduim zilnic să ne întărim şi să acţionăm mai eficient pentru protecţia cetăţenilor şi aplicarea legii", a afirmat Predoiu. "Vreau să evidențiez faptul că atât DSU cât și celelalte ramuri ale forțelor noastre de ordine depun eforturi constante în acest sens. Doar în ultimele două zile am fost martori la acţiuni puternice ale Poliţiei Române care au dus la continuarea unor investigaţii complexe desfăşurate pe parcursul mai multor luni şi care acum încep să aducă rezultate pozitive, atât în lupta împotriva traficului și consumului de droguri cât și în cea împotriva crimei organizate."

Predoiu i-a felicitat pe polițiști precum și pe colegii lor din Inspectoratul general pentru aviație și i-a încurajat să continue aceste acțiuni energice pentru aplicarea legii. "Ceea ce s-a întâmplat ieri, ceea ce se întâmplă astăzi în lupta cu crima organizată va continua și ne pregătim zilnic să organizăm mai bine efortul nostru de combatere a drogurilor", a subliniat ministrul.

Ministrul Predoiu a adăugat că doreşte o acţiune eficientă la toate nivelurile, nu doar în gestionarea situaţiilor de urgenţă, ci şi în combaterea criminalităţii, protejarea frontierelor, lupta împotriva migraţiei ilegale și menținerea ordinii publice prin Jandarmerie. El a insistat pe faptul că toate ramurile și structurile Ministerului Afacerilor Interne trebuie să primească atenția potrivită.

Predoiu a remarcat că aceste eforturi necesită suport logistic adecvat și consolidarea statutului personalului din toate ramurile MAI trebuie abordată din perspectiva importanței misiunii acestor structuri.

"Viaţa cetăţenilor noştri, sănătatea lor, siguranţa lor nu au preţ. Ordinea şi siguranţa publică nu au preţ (...) de aceea eu sunt convins ca şi Ministerul de Finanţe şi primul-ministrul şi Guvernul României în general vor îmbrăţişa corect aceste valori şi aceste priorităţi şi împreună vom reuşi să asigurăm şi în 2024 o finanţarea corespunzătoare a structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru că această finanţare merge direct în beneficiul cetăţenilor într-un domeniu extrem de sensibil, siguranţa publica la modul cel mai general", a concluzionat Cătălin Predoiu.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu