HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Potrivit surselor, băncile decid să nu mai majoreze comisioanele.

Potrivit surselor, băncile decid să nu mai majoreze comisioanele.
Sursă foto: Mediafax

Se pare ca premierul Marcel Ciolacu a ajuns la un consens cu sectorul bancar luni seara, pentru a preveni creșterea comisioanelor bancare, potrivit unor surse guvernamentale citate de Știripesurse.ro.

Acest acord a fost realizat în urma unei întâlniri care a avut loc la Palatul Victoria, luni după-amiază. La aceasta au participat reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor, premierul Marcel Ciolacu și viceguvernatorul BNR Leonardo Badea.

Un număr de bănci au anunțat recent majorarea comisioanelor, în contextul în care li s-a impus o taxă pe veniturile brute de 2% pe an. În același timp, Guvernul a redus limitele până la care companiile și persoanele fizice pot efectua tranzacții cash. Aceasta determină o creștere a numărului de tranzacții prin intermediul băncilor, ceea ce reprezintă o sursă adițională de venituri pentru acestea.

"Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să creşti artificial comisioaneli bancare!", a afirmat premierul într-o postare pe Facebook săptămâna trecută.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu