HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Planta care ajută la controlul glicemiei: Un aliat natural în combaterea diabetului

Planta care ajută la controlul glicemiei: Un aliat natural în combaterea diabetului
Sursă foto: Pinterest

Partenerul natural împotriva diabetului: Vegetația care reglează nivelul de zahăr din sânge. Glicemia poate fi gestionată cu ajutorul unor tratamente naturiste. Cel pe care îl prezentăm astăzi asigură o concentrație adecvată de glucoză în sânge, conform exquis.ro.

După fiecare alimentație, cantitatea de glucoză din sânge se mărește, iar atunci când sunteți stresați, obosiți sau nu vă alimentați constant, glicemia descrește.

O concentrație mică a glicemiei (hipoglicemie) poate fi recunoscută prin intermediul simptomelor cele mai frecvente: stările bruste de vertij și oboseală, în timp ce o concentrație mare a glicemiei (hiperglicemie) este mai dificil de identificat pentru că nu se manifestă după minute sau ore, ci după mai multe zile. Prin urmare, dacă nivelul glicemiei fluctuează sau crește, pe termen lung acesta poate provoca diabet, afecțiuni cardiace, renale, deteriorarea retinei sau boli microvasculare, menționează doctorulzilei.ro.

Implementarea unor acțiuni simple dar eficace cum ar fi exercițiile fizice zilnice (30 minute/zi), o dietă echilibrată bogată în fructe și legume cu un conținut redus de zahăr (3-5 porții/zi), menținerea unei greutăți corporale normale și renunțarea la fumat pot avea rezultate pozitive în combaterea diabetului.

Dudul alb limitează absorbția glucozei

O modalitate eficientă de a regla nivelul glicemiei este utilizarea suplimentelor alimentare care conțin extracte de dud alb. Acesta se numără printre tratamentele naturiste utile în reglarea nivelului glicemiei la valori normale prin limitarea absorbției glucozei. Totuși, avantajele dudului alb nu se opresc aici:

Este util în anumite boli cronice ale sistemului digestiv Ajută la îmbunătățirea digestiei, stimulează pofta de mâncare și secreția de acid gastric și ajută la eliminarea constipației.
Epuizare și amețeli Fructele de dud alb sunt utilizate pentru a combate stările de oboseală și vertij, anemia și incontinența.
Eliminarea toxinelor Frunzele de dud alb contribuie la eliminarea toxinelor din organism prin transpirație, în timp ce scoarța și crengile sunt folosite pentru a reduce tensiunea arterială. Ameliorează tusea Scoarța de dud alb este benefică în calmarea tusei, febrei, durerilor de cap și ochilor roșii și uscați.

Ați știut că în medicina tradițională chineză, fructele de dud alb sunt utilizate ca tratament natural pentru prevenirea încărunțirii premature a părului, purificarea sângelui și combaterea diabetului?

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu