HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Peste 18 milioane de lei sunt investiți de Consiliul Județean Iași în două Unități Medico-Sociale.

Peste 18 milioane de lei sunt investiți de Consiliul Județean Iași în două Unități Medico-Sociale.
Sursă foto: www.bzi.ro

Consiliul Judeţean Iaşi a făcut cunoscut, în ziua de marţi, că două dintre Unităţile Medico-Sociale subordonate acestuia au primit fonduri prin intermediul proiectelor depuse la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Suma totală a investiţiilor va ajunge la peste 18 milioane de lei.

"Două Unităţi Medico-Sociale din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi au obţinut finanţare în urma proiectelor depuse la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru extinderea şi reabilitarea spaţiilor existente, precum şi construirea unui nou corp de clădire. Valoarea totală 18.067.856 lei", a transmis marţi Consiliul Judeţean Iaşi, conform news.ro.

Sursa menționată mai sus indică faptul că planurile Centrului de Asistenţă Medico-Socială Bivolari includ echiparea compartimentului de kinetoterapie și a celui psihologic, dotarea pavilionului cu paturi cu ridicare electrică și achiziționarea de mese și dulapuri care să corespundă standardelor de calitate.

"În vederea asigurării unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, în cadrul aceluiaşi proiect, va fi dotat şi blocul alimentar. Valoarea totală a finanţării obţinute de Unitatea Medico-Socială Bivolari este de 663,897 lei", a adăugat CJ Iaşi.

Consiliul Judeţean Iaşi a menționat că la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Răducăneni se va construi un nou corp de clădire.

"Actualul spaţiu este insuficient raportat la numărul tot mai mare de cereri, iar la momentul actual infrastructura acestui centru rezidenţial este uneori depăşită, dotările fiind minimale", a comunicat instituția citată.

Conform acesteia, în anul 2023, până la data depunerii proiectului aprobat de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, la Unitatea Medico-Socială Răducăneni s-au primit 70 de solicitări pentru internare din partea persoanelor cu nevoi medico-sociale. Din acestea, doar 7 au fost rezolvate, restul fiind în așteptare din cauza locurilor indisponibile.

Suma totală a proiectului ajunge la peste 17.4 milioane lei.

"Îmbunătăţirea condiţiilor din centrele medico-sociale pe care le avem în administrare a fost o preocupare permanentă, iar prin aceste investiţii vom putea reforma cu adevărat sistemul de îngrijire pentru vârstnicii aflaţi în situaţii de risc. Prin extinderea şi modernizarea spaţiilor actuale, vom putea oferi beneficiarilor cele mai bune îngrijiri. În plus, vom putea rezolva şi o altă problemă acută, cea a lipsei de personal, pentru că lipsa dotărilor i-a descurajat pe specialişti să se angajeze în acest domeniu.", a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu