HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Penny primește o amendă de 2 milioane de lei - Antifrauda descoperă adaug comercial expirat în mălai, făină și pâine

Penny primește o amendă de 2 milioane de lei - Antifrauda descoperă adaug comercial expirat în mălai, făină și pâine
Sursă foto: www.magazinulprogresiv.ro

Reprezentanții Antifraudă ai ANAF au sancționat lanțul de magazine Penny cu o amendă de 2 milioane de lei, urmare a nerespectării limitelor stabilite pentru adaosul comercial la anumite produse alimentare.

Conform unui anunț oficial al ANAF, echipa Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) din cadrul acesteia a desfășurat, în intervalul 13-19 noiembrie 2023, operațiuni de control antifraudă la nivel naţional. Scopul acestora a fost prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în sectorul comerțului cu amănuntul și al prestării serviciilor direct către populație, dar și în alte sectoare economice unde analizele de risc realizate la nivel instituţional au relevat nereguli financiare sau conformitate redusă la declarare.

În acest cadru, inspectorii DGAF au efectuat controale specifice unui număr de 828 contribuabili, rezultând în aplicarea a 888 amenzi contravenţionale cu o valoare totală de 4.557.178 lei şi confiscarea unor bunuri în valoare totală de 1.812.220 lei (numerar, venituri ilicite şi bunuri).

Adaos depășit la alimente

Pe parcursul aceleiași perioade, Direcția generală antifraudă fiscală a continuat verificările legate de modul în care se respectă prevederile OUG nr. 67/2023, aceasta fiind o măsură temporară destinată combaterii creșterilor excesive de prețuri la unele produse agricole și alimentare. În urma acestor verificări, s-a constatat că un important retailer a încălcat reglementările menționate anterior. Drept urmare, acesta a fost penalizat cu o amendă contravențională în valoare totală de 2.000.000 de lei pentru depășirea limitei de adaos comercial de maximum 20% la produsele mălai, făină și pâine.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu