HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Pe Cluj Arena se oferă teste gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin și a celui de sân.

Pe Cluj Arena se oferă teste gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin și a celui de sân.
Sursă foto: Profimedia

Proiectele de depistare a cancerului de col uterin și al sânului, implementate de Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuță" Cluj-Napoca, cu susținerea Consiliului Județean Cluj, persistă la Cluj Arena, conform news.ro.

Un comunicat de presă emis miercuri de Consiliul Județean Cluj indică faptul că în zilele de miercuri și joi, 8 și 9 noiembrie, la Cluj Arena, experții din instituția medicală clujeană efectuează gratuit teste Babeș Papanicolaou/HPV și mamografii folosind două unități mobile.

"Suntem încântați să observăm că eforturile noastre pentru sensibilizarea și informarea doamnelor despre importanța testelor au avut succes. Îndemnăm femeile să profite de această ocazie, mai ales acum când pe stadionul clujean se desfășoară ultima serie de acțiuni publice pentru cancerul de col uterin", a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Când vine vorba despre testarea pentru prevenirea și identificarea cancerului de col uterin, aceasta are loc între orele 10:00-18:00 și este destinată femeilor cu vârste cuprinse între 24 și 64 ani.


Mamografiile gratuite sunt disponibile între orele 08:00-18:00, fiind adresate doamnelor cu vârste cuprinse între 50 și 69 ani.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin