HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Paul Stănescu se implică puternic în controversa pensiilor: cere USR și AUR să renunțe la ipocrizie

Paul Stănescu se implică puternic în controversa pensiilor: cere USR și AUR să renunțe la ipocrizie
Sursă foto: stiripesurse.ro

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, susține că proiectul de lege privind pensiile este echitabil și va pune capăt inechităților existente. El îndeamnă AUR și USR să renunțe la ipocrizie și să susțină această lege.

"PSD a promis creșterea pensiilor și a respectat acest angajament. Sunt mulțumit că am reușit să îi convingem pe partenerii noștri de coaliție să ne susțină în Parlament cu acest proiect de lege, pentru că este o decizie justă și rezonabilă. Este calea spre decență, spre o Românie mai echitabilă. Buna judecată, dialogul politic civilizat și respectul pentru cei care au contribuit prin munca lor la această țară au triumfat din nou în fața zgomotului politic inutil și isteric. Chiar dacă nu avem nevoie de sprijin politic suplimentar pentru a adopta această lege, consider că ceilalți au datoria morală de a se pronunța în favoarea unei legi care mărește pensiile de două ori în anul 2024. Dacă nu sunt de acord, ar trebui să explice propriilor familii de ce se opun intereselor legitime ale părinților și bunicilor lor", postează Paul Stǎnescu pe Facebook.

El îndeamnă AUR și USR să renunțe la ipocrizie.

"În caz contrar, este vorba de demagogie și de rea-credință, când invocă tot felul de motive pentru a susține că pensiile nu pot fi mărite, pe motiv că nu sunt bani. Politica PSD este simplă și directă: trebuie să oferim mai mult celor cu venituri mici. Această lege a pensiilor este justă și va elimina inechitățile care persistă în prezent. Începând cu ianuarie 2024, toate pensiile vor crește, iar din septembrie vor fi majorate din nou, dar în mod diferențiat: mai mult pentru cei dezavantajați, mai puțin pentru ceilalți", concluzionează Stǎnescu.

Proiectul legii pensiilor va fi discutat luni în comisiile de specialitate ale Senatului.

"Toate aspectele privind Legea Pensiilor, inclusiv cele referitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea se îndreaptǎ spre Parlament, având sprijinul întregii Coaliţii. De asemenea, am hotărât ca împreunǎ cu domnul președinte Ciucǎ sǎ depunem cât mai curând un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și îmbunǎtăţirea colectǎrii la buget. Le promit pensionarilor că ne vom respecta promisiunea! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile vor fi eliminate prin recalculare", a declarat luni premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin