HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Patru autospeciale noi pentru consultații la domiciliu sunt adăugate la flota Serviciului de Ambulanță Județean din Bistrița-Năsăud.

Patru autospeciale noi pentru consultații la domiciliu sunt adăugate la flota Serviciului de Ambulanță Județean din Bistrița-Năsăud.
Sursă foto: antena3 cnn

Începând de luni, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud dispune de patru noi autospeciale destinate consultaţiilor la domiciliu. Valoarea acestor vehicule depăşeşte 700.000 de lei şi au fost procurate printr-un amendament adus la legea bugetului de stat pentru anul curent, referitor la bugetul Ministerului Sănătăţii.

Deputata PNL Diana Morar, iniţiatoarea amendamentului, a participat luni la evenimentul de primire a celor patru autospeciale. Alături de ea au fost prezenţi prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă, cei doi subprefecţi - Ioan Zăgrean şi Atilla Decsei - preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan şi echipa SAJ, conform Agerpres.

Cele patru autovehicule destinate consultaţiilor la domiciliu, model Dacia Duster fabricate în acest an, sunt dotate cu tracţiune 4x4 semipermanentă. Aceasta va facilita accesul echipajelor medicale în zonele cu drumuri dificil de accesat. De asemenea, acestea au fost echipate și omologate ca ambulanțe.

Annabella Muzsi, managerul SAJ Bistriţa-Năsăud, a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi a invitat medicii de familie să se alăture echipelor de la Ambulanţă pentru asigurarea gărzilor pentru consultaţiile la domiciliu.

"Cele patru ambulanţe ACD vor deservi linia de gardă de consultaţii la domiciliu, linie de gardă care, în prezent, asigură permanenţa cu un echipaj pe tură, pe judeţ - tura de 12 ore, respectiv echipajul este încadrat de un ambulanţier şi un medic specialist sau primar medicină de familie. În prezent, avem doi medici de familie în acest compartiment, angajaţi, iar celelalte ture sunt asigurate fie de colegii de pe structura de urgenţă, în completare sub formă de gardă, fie de medici colaboratori de la cabinete medicale individuale de pe raza judeţului. Mă folosesc de această ocazie să fac un apel la toţi medicii de familie din judeţ, că îi aşteptăm pentru colaborare în linia de gardă, deoarece, fără medici, aceste patru ambulanţe nu ar putea fi funcţionale", a declarat Muzsi.

În momentul actual, flota SAJ Bistriţa-Năsăud cuprinde aproximativ 40 autosanitare majoritatea fiind modele B1 și B2. Din acestea 15 ar trebui retrase din circulație datoritǎ vechimii și numărului mare de kilometri parcurși.

SAJ Bistriţa-Năsăud are în plan pentru anul viitor deschiderea a două noi substaţii în localităţile Mureşenii Bârgăului şi Uriu.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin