HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Panica pe piața de valori! Acțiunile Alibaba ating un minim istoric după o declarație surprinzătoare.

Panica pe piața de valori! Acțiunile Alibaba ating un minim istoric după o declarație surprinzătoare.
Sursă foto: businesswire.com

Valoarea de piață a Alibaba a înregistrat o scădere de 20 de miliarde de dolari până vineri, urmând anunțul făcut joi potrivit căruia nu va mai separa și lista divizia sa de cloud computing, conform informațiilor raportate de CNBC și citate de New.ro.

Alibaba, un concurent major pentru gigantul tehnologic american Amazon, a precizat joi că nu va urma planul inițial de separare a Cloud Intelligence Group, motivând această decizie prin restricțiile impuse la exporturile din SUA pentru cipurile avansate. Alibaba a menționat că aceste restricții "au generat incertitudini pentru perspectivele Cloud Intelligence Group", care se află în competiție cu Amazon Web Services, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

"În loc să ne concentrăm pe acest aspect, vom îndrepta atenția asupra dezvoltării unui model durabil de creștere bazat pe cererea emergentă pentru inteligența artificială în serviciile de cloud computing la nivel rețea și la scară largă", a declarat Joe Tsai, CEO-ul Alibaba, în cadrul apelului investitorilor companiei desfășurat joi. La finalul zilei bursiere din Hong Kong de joi, valoarea pieței Alibaba era evaluată la 1.650 miliarde dolari Hong Kong (211,6 miliarde dolari).

Vineri valoarea pieţei Alibaba s-a diminuat ajungând la 1.490 miliarde de dolari Hong Kong. Aceasta reprezintă o pierdere de 21,1 miliarde de dolari în valoarea pieței, potrivit calculelor CNBC bazate pe datele FactSet.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu