HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Premiile Oscar din 2024 vor fi acordate în cadrul unei ceremonii care se organizează peste 2 săptămâni.

 

Academia de Arte și Științe Cinematografice a confirmat că următorii actori vor urca pe scenă duminică, 10 martie, pentru a înmâna un premiu:

Mahershala Ali

Nicolas Cage

Jamie Lee Curtis

Brendan Fraser

Jessica Lang

Matthew McConaughe

Lupita Nyong’

Al Pacino

Michelle Pfeiffe

Ke Huy Quan

Sam Rockwell

Michelle Yeoh

Zendaya

Yeoh și Fraser au câștigat premiile Oscar pentru cea mai bună actriță și, respectiv, cel mai bun actor la premiile Oscar 2023 pentru interpretările lor din „Everything Everywhere All at Once” și, respectiv, „The Whale”.

 

Curtis și Quan, au primit Oscar la categoria actriță și actor în rolurile secundare, pentru rolurile lor din „Everything Everywhere All at Once”.

În ultimele luni, Academia a împărtășit câteva informații despre ceremonia de premiere. În noiembrie, a anunțat că Jimmy Kimmel se va întoarce să prezinte ceremonia pentru a patra oară. În pregătirea pentru seara cea mare, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood.

Filmul de succes Barbie a obținut opt nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun actor în rol secundar și cel mai bun actor/actriță pentru Ryan Gosling și, respectiv, America Ferrera. „Oppenheimer”, „Poor Things” și „Killers of the Flower Moon” conduc cu cele mai multe nominalizări.

 

Indiferent cine câștigă, cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar a făcut deja istorie, deoarece trei dintre cele 10 filme pentru cel mai bun film au fost regizate de femei pentru prima dată – „Vieți trecute” de Celine Song, „Barbie” de Greta Gerwig și „Anatomy of a Fall” de Justine Triet.

 

Fanii filmului vor afla ce vedete vor putea să adauge „Câștigătorul Oscarului” în CV-ul lor când premiera va începe pe 10 martie, la 19:00. ET/ 16 p.m. PT pe ABC.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin