HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Opt obiceiuri care ne distrug bateria telefonului fără să ne dăm seama: iată ce trebuie să evităm

Opt obiceiuri care ne distrug bateria telefonului fără să ne dăm seama: iată ce trebuie să evităm
Sursă foto: rmcsolutions.ca

Toti utilizatorii de smartphone-uri isi doresc sa le mentina in cea mai buna stare posibila, iar acest lucru nu se refera doar la ecran sau carcasa. Bateria, un component esential al telefonului, poate fi afectata de anumite obiceiuri pe care le adoptam fara sa ne dam seama, ceea ce poate avea un impact negativ asupra duratei sale de viata. Iata unele greseli frecvente care pot afecta bateria telefonului.

In contextul digital actual, telefoanele mobile au devenit instrumente esentiale in viata noastra cotidiana. Cu toate acestea, una dintre cele mai comune nemultumiri ale utilizatorilor este durata de viata scurta a bateriei dispozitivelor lor, conform gadgetreport.ro.

Desi tehnologia a evoluat si a imbunatatit capacitatea bateriei, este crucial sa fim constienti de anumite obiceiuri care pot deteriora bateria telefonului si pot reduce durata ei de viata.

Iată câteva practici negative pe care ar trebui să le evitați:
1. Supraincarcarea

Daca lasati telefonul conectat la priza peste noapte sau pentru perioade lungi de timp poate rezulta o supraincarcare, ceea ce poate solicita bateria si reduce capacitatea acesteia in timp. Este recomandat sa va desconectati telefonul odata ce este complet incarcat sau sa folositi un incarcator cu protectie la supraincarcare.
2. Temperaturile extreme

Daca telefonul dvs. este expus la temperaturi extreme, in special la caldura ridicata, poate afecta semnificativ sanatatea bateriei. Evitati sa lasati telefonul in lumina directa a soarelui sau intr-o masina incinsa pe timp de vara, deoarece caldura excesiva poate provoca daune ireversibile.
3. Incarcarea rapida frecventa

Incarcarea rapida este practica, dar utilizarea ei excesiva poate genera caldura excesiva si poate pune mai mult stres asupra bateriei. Optati pentru incarcarea standard atunci cand aveti timp si folositi incarcarea rapida doar atunci cand sunteti presat de timp.
4. Lasati bateria sa se goleasca complet

Daca permiteti ca bateria telefonului dvs. sa ajunga la 0% in mod regulat, puteti afecta sanatatea generala a bateriei. Este recomandabil sa reincarcati telefonul atunci cand ajunge in jur de 20-30% pentru a mentine un ciclu de incarcare sanatos.
5.Multitasking-ul și rularea aplicațiilor consumă multe resurse

Rularea simultana a mai multor aplicatii sau a jocurilor care utilizeaza intens resursele pentru perioade lungi de timp poate genera caldura si poate epuiza rapid bateria. Inchideti aplicatiile nefolosite si utilizati telefonul in mod eficient pentru a prelungi durata de viata a bateriei.
6. Ignorarea actualizărilor de software

Actualizările de software includ adesea optimizari pentru o performanta mai buna a bateriei. Ignorarea acestora poate duce la ineficienta care va consuma bateria mai repede decat ar trebui.
7. Folosirea încărcătoarelor și a cablurilor neoficiale

Incarcatoarele si cablurile ieftine, neoficiale, pot sa nu ofere protectia necesara pentru dispozitivul dvs. Acestea pot furniza o tensiune inconsecventa, putand sa deterioreze bateria si chiar sa reprezinte un risc de siguranta.
8. Rularea proceselor din fundal

Anumite aplicatii continua sa ruleze in fundal, consumand energia bateriei. Verificati regulat ingrijirea corespunzatoare si utilizarea responsabila va ajuta sa maximizati durata de viata a bateriei smartphone-ului dumneavoastra, scrie gadgetreport.ro.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu