HUB PRESS

s e î n c a r c ă
OpenAI anunță actualizări recente
Sursă foto: 8ways.ch

OpenAI, creatorul ChatGPT, se pregătește să dezvăluie luni îmbunătățiri care vor face modelele sale AI mai accesibile și cu mai multe caracteristici, în cadrul primei sale conferințe pentru dezvoltatori, conform Reuters.

Conferința indică dorința OpenAI de a se extinde dincolo de o senzație pentru consumatori, către a deveni un furnizor al unei platforme de dezvoltare de succes. CEO-ul Sam Altman a stârnit curiozitatea participanților cu promisiunea "unor câteva lucruri noi grozave", potrivit News.ro.

Evenimentul care durează o zi, găzduit într-o zonă din San Francisco situată lângă Primărie, atrage sute de dezvoltatori din întreaga lume.

Sectorul AI în creștere rapidă a fost un punct strălucitor pentru economia din San Francisco, care s-a străduit să se refacă după pandemie.

OpenAI, dupa ce a lucrat în relativ anonimat ani la rând, a declanșat febra inteligenței artificiale generative în noiembrie anul trecut prin lansarea ChatGPT. Acest chatbot din Silicon Valley a devenit una dintre aplicațiile cu cea mai rapidă creștere pe piața consumatorilor.

AI generativ poate crea conţinut nou folosind date istorice. Acest conţinut poate include text complet format, imagini şi cod software.

Susţinută de miliarde de dolari de la Microsoft, OpenAI a devenit pentru mulţi versiunea implicită a AI generativ. Acesta ajută utilizatorii să creeze documente, contracte, itinerarii de călătorie şi chiar romane întregi.

OpenAI se pregătește să anunțe actualizări care vor reduce costurile pentru dezvoltatori și vor aduce noi capabilități vizuale, conform unui raport anterior Reuters.

Reducerea costurilor răspunde unei preocupări majore pentru partenerii al căror cheltuieli pentru modelele puternice ale OpenAI s-ar putea acumula rapid în timp ce încearcă să construiască afaceri durabile prin dezvoltarea și vânzarea de software AI.

Capacitatile vizuale, care vor permite software-ului OpenAI să analizeze imagini și să le descrie, vor permite dezvoltatorilor să construiască aplicații cu noi utilizări în domenii variate, de la divertisment până la medicină.

Un alt anunț ar putea fi capacitatea de a regla fin GPT-4, cel mai avansat model AI al companiei. Compania a menționat anterior că acest lucru va fi disponibil în toamnă.

Aceste actualizari sunt concepute pentru a încuraja companiile să folosească tehnologia OpenAI pentru a construi chatboturi și agenți autonomi bazati pe inteligență artificială, care pot îndeplini sarcini fără intervenția umană.

A face OpenAI indispensabil altor companii care construiesc aplicații este printre cele mai importante obiective strategice pentru Altman, au declarat surse familiare cu gândirea sa.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin