HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Oana Florea, deputat PSD, critică atitudinea inexplicabilă a ministrului de finanțe Boloș.

Oana Florea, deputat PSD, critică atitudinea inexplicabilă a ministrului de finanțe Boloș.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Deputata PSD, Oana Florea, a criticat vehement comportamentul ministrului de finanțe Boloș. Ea declară: „Este de neînțeles atitudinea domnului ministru de finanțe Boloș care s-a comportat ca și cum n-ar fi știut că legea pensiilor era pe ordinea de zi”. De asemenea, ea asigură că pensiile vor crește cu 13,8% începând cu 1 ianuarie, conform Mediafax.

Florea consideră inadmisibil să ignori o lege despre care se discuta de mult timp și care a fost analizată alături de experți ai Băncii Mondiale și Comisiei Europene. În plus, sustenabilitatea acestei legi a fost deja pusă în discuție cu aceiași experți. Ministrul Boloș a refuzat să avizeze favorabil acest proiect de lege susținând că nu există fonduri suficiente.

Oana Florea scrie pe Facebook: „Atunci când îți asumi un astfel de portofoliu trebuie să ai un plan privind combaterea evaziunii fiscale, creșterea colectării, digitalizarea ANAF și mai ales, este obligatoriu să cunoști toate legile la care ministerul tău trebuie să dea aviz. Este vorba totuși de legea pensiilor, cu impact social major, și care constituie jalon PNRR. Înțeleg că anul viitor este un an electoral și că PNL începe să se comporte că atare, dar, trebuie să le amintesc colegilor că suntem împreună la guvernare și că avem responsabilitatea tuturor deciziilor luate la nivelul Guvernului”.

Deputata confirmă de asemenea că pensiile vor crește cu 13,8% începând cu 1 ianuarie. În plus, recalcularea pensiilor va avea loc în septembrie 2024, acestea urmând a crește diferențiat pe baza principiului „la contributivitate mai mare, pensie mai mare”.

Surse politice au dezvăluit faptul că Marcel Boloș a declarat într-o discuție internă cu câțiva membri ai PNL-ului că „s-a terminat cu ministerul/ministrul Finanțelor”.

Boloș a insistat ca Guvernul Ciolacu să fie cel care să găsească fondurile necesare pentru pensii. El susține: „nu trebuie repetată greșeala din 2019 în perioada Guvernului Dăncilă în care se promiteau majorări de 40 la sută care nu se susțineau bugetar. Măcar PNL a majorat fix cu 40 la sută pensiile în ultimii trei ani pe baze corecte și asta trebuie să se întâmple și în 2024”.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu