HUB PRESS

s e î n c a r c ă

O treime dintre atracțiile turistice, magazine și cluburi din județul Alba nu au autorizație ISU, creând o situație alarmantă pentru turiști.

O treime dintre atracțiile turistice, magazine și cluburi din județul Alba nu au autorizație ISU, creând o situație alarmantă pentru turiști.
Sursă foto: Facebook

În primele trei luni ale anului curent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a constatat că mai mult de o treime din locaţiile destinate turismului, comerţului, cluburilor, asistenţei sociale şi producţiei nu dispun de autorizație pentru prevenirea incendiilor. Observațiile inspectorilor au relevat un număr de nereguli care depășește cu cinci ori numărul unităților inspectate, rezultând în amenzi ce se ridică la aproape 1,5 milioane lei.

Majoritatea problemelor identificate în urma inspecțiilor sunt legate de faptul că sistemele electrice asociate clădirilor nu sunt operate în conformitate cu reglementările tehnice și măsurile specifice pentru prevenirea incendiilor. Acest lucru le transformă în potențiale surse de initiere și/sau propagare a unui incendiu.


Inspectorii ISU Alba au observat, de asemenea, că administratorii imobilelor destinate turismului, comerţului, asistenţei sociale sau producţiei nu efectuează controale periodice la coşul de fum sau la instalaţiile electrice.

Instituția subliniază faptul că activitățile de control vor fi menținute și în perioada următoare.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu