HUB PRESS

s e î n c a r c ă

O parte din veniturile din biletele pentru Cupa Asiei va fi direcționată către palestinieni

O parte din veniturile din biletele pentru Cupa Asiei va fi direcționată către palestinieni
Sursă foto: News.ro

Comitetul care se ocupă de organizarea Cupei Asiei, un eveniment sportiv ce va avea loc în Qatar între 12 ianuarie şi 10 februarie 2024, a comunicat luni că o porţiune din veniturile obţinute din vânzarea biletelor va fi direcţionată către sprijinirea palestinienilor. Informaţia a fost raportată de AFP şi preluată de news.ro.

Hamad ben Khalifa Al-Thani, liderul comitetului, a declarat: "Ne vom asigura că de acest efort de responsabilitate socială beneficiază cei mai afectaţi şi că fotbalul îşi îndeplineşte rolul de mecanism de sprijin pentru populaţie în aceste momente extrem de dificile".

Chiar dacă nu s-a precizat încă suma exactă care va fi donată, este important de menţionat că conflictul din Fâşia Gaza a condus la strămutarea a aproximativ 1,6 milioane de palestinieni începând cu data de 7 octombrie, conform datelor furnizate de ONU.

Qatarul are deja un rol activ în situaţia din Palestina, găzduind un birou politic al organizaţiei Hamas şi contribuind cu milioane de dolari sub formă de ajutor financiar pentru Gaza. Mai mult decât atât, statul arab a jucat recent un rol cheie în negocierile care au dus la eliberarea patru ostatici în luna precedentă: o femeie americană, fiica acesteia şi două israeliene.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu