HUB PRESS

s e î n c a r c ă

O fostă angajată îl acuză pe Neymar și cere despăgubiri de 368.000 euro

O fostă angajată îl acuză pe Neymar și cere despăgubiri de 368.000 euro
Sursă foto: forbes.com

O cetățeană braziliană fără documente legale îl învinuiește pe fostul jucător al echipei PSG, Neymar, de exploatare timp de aproape doi ani. Fotbalistul a fost invitat să se prezinte la instanța de muncă din Saint-Germain-en-Laye, conform informațiilor furnizate de Le Figaro, care citează Le Parisien.

Dama, care are 35 de ani și ocupă o poziție de menajeră, îl acuză pe sportiv că a angajat-o fără contract legal, serviciile ei fiind solicitate șapte zile pe săptămână, din ianuarie 2021 până în octombrie 2022, potrivit news.ro.

Înarmată cu dovezi documentare, aceasta afirmă că a fost remunerată în numerar de către Neymar, care juca la echipa pariziană în perioada respectivă și locuia în reședința sa din Bougival.

"Neymar a profitat de situaţia precară a clientei noastre pentru a-i impune condiţii de muncă nedemne, încălcând cele mai elementare reguli ale dreptului muncii", au declarat avocaţii reclamantei, Caroline Toby şi Vincent Champetier pentru Le Parisien.

Aceștia au adus la cunoștința lui Neymar prin intermediul unei scrisori recomandate intenția lor de a soluționa problema într-un mod pașnic, dar nu au primit un răspuns până acum. Menajera a fost obligată să se prezinte la muncă cu doar două săptămâni înainte de nașterea copilului ei.

Înregistrându-și orele de muncă într-un mic carnet, brazilianca lucra 60 de ore pe săptămână, cu 20 de ore mai mult decât durata standard de lucru pentru un lucrător domestic.

În plus, ea l-a acuzat pe celebrul fotbalist că a forțat-o să se întoarcă la muncă cu doar 15 zile înainte de nașterea prematură a celui de-al patrulea copil al său, fără ca jucătorul să-i ofere vreo informare ulterioară.

Femeia cere o sumă compensatorie de 368.000 euro, având în vedere mențiunile publicației pariziene despre un "ritm infernal", "neplata orelor suplimentare" și "absența concediilor plătite sau a monitorizarii medicale".

Neymar este momentan angajat sub contract la clubul saudit Al-Hilal, situat departe de Paris, și astfel riscă sancțiuni penale. Day Crespo, unul dintre reprezentanții săi media, contactat de Le Parisien, a refuzat să comenteze despre aceasta situație.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu