HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Primarul Bucureștiului, Nicuşor Dan, a susținut că nici predecesorul său, Gabriela Firea, nici primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, nu au reușit să furnizeze dovezi care să arate că zona IOR a fost un parc. Acesta a subliniat existența unei decizii judecătorești confirmate de ÎCCJ care indică faptul că zona respectivă nu este un parc. Mai mult, el a precizat că este necesar ca o altă persoană să vină și să demonstreze contrariul.

 

"În anul 2019, în al doilea ciclu procesual al acestui litigiu în fața Curții de Apel București s-a dispus o expertiză. Scopul acesteia era de a determina dacă este sau nu este un parc. Nici primarul Sectorului 3, nici primarul municipiului Bucureşti din 2019 - Firea și Negoiţă - nu au putut aduce dovezi care să ateste faptul că acolo a existat un parc. Primarul municipiului București a fost întrebat în mod repetat dacă are dovezi la ALPAB care să confirme existența parcului? Aveți dovezi că ați instalat bănci sau că ați investit în zonă? Răspunsul primit de la primar a fost: arhiva noastră de la ALPAB s-a pierdut într-un incendiu și nu mai avem nimic. Totuși, aceștia ar fi putut să cheme locuitorii zonei să declare că acolo a fost un parc sau să aducă mărturii de la foști angajați ai ALPAB care să confirme acest lucru. Nu s-a prezentat nicio dovadă în acest sens. Acum ne aflăm în situația în care această decizie judecătorească confirmată de Înalta Curte, în al doilea și apoi în al treilea ciclu procesual, afirmă că - și este o decizie ce se impune primarului municipiului București, Municipiului București și Sectorului 3 - că acolo nu este un parc. Prin urmare, trebuie ca altcineva să vină și să demonstreze contrariul", a declarat Nicuşor Dan, joi, la o conferință de presă, conform news.ro.

Nicuşor Dan a atins și subiectul exproprierilor.

 

"Dacă expropriem sau nu? Da, vom expropria, dar Firea și Negoiţă trebuie să contribuie cu fonduri personale sau de partid pentru greșeala pe care au făcut-o. Nu putem solicita cetățenilor Bucureștiului să plătească suma de 70 de milioane de euro pentru o eroare comisă de alții", a spus primarul Capitalei.

 

Acesta a subliniat că bucureștenii vor înțelege diferența dintre a face spectacol și a administra.

 

"Sunt convins că bucureștenii vor înțelege care este diferența între a face spectacol, a pune bannere pe garduri și pe copăcei și a administra, a citi legi, a studia documente din arhivă, a te întoarce la dosare din 2007, din 2019. Unul este circ, celălalt este administrație", a explicat Nicuşor Dan.

 

Un grup de persoane, printre care se numără și primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, au protestat joi după-amiază la sediul Primăriei Capitalei. Aceștia solicitau ca instituția să inițieze o acțiune în instanță pentru anularea deciziei de retrocedare a aproximativ 12 hectare din Parcul IOR. "Dorim să îl convingem pe primarul general să renunţe la prietenia cu cei care fac parte din acea gaşcă care ne-au furat parc", a declarat Negoiţă.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu