HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Nicolae Ciucă solicită demisia lui Alin Nica în PNL Timiș, acuzându-l de minciună directă!

Nicolae Ciucă solicită demisia lui Alin Nica în PNL Timiș, acuzându-l de minciună directă!
Sursă foto: Redesteptarea

Se pare că există o stare de haos în PNL Timiș, unde conducătorul filialei județene, Alin Nica, se află într-o situație dificilă! Majoritatea primarilor din partid nu îl mai sprijină. În timp ce unii dintre ei au amenințat că se vor alătura PSD, alții declară că dacă Nica continuă să fie liderul PNL Timiș și în 2024, ei nu vor mai candida sub tutela PNL Timiș. Practic marginalizat de subalternii săi, Nica a mers la Parlament pentru a discuta cu Nicolae Ciucă.

Însă acolo i-a comunicat liderului PNL că are sprijinul primarilor și că poate furniza chiar o listă cu semnăturile lor. Aceasta s-a dovedit a fi manevra greșită pentru că lista prezentată de Nica era veche de peste un an, când în PNL Timiș erau tensiuni legate de fostul secretar general al guvernului Bogdan Ghelbere, care între timp a fost exclus din PNL. Ciucă a identificat rapid faptul că lista cu semnaturile de susținere nu este actualizată și a luat măsuri drastice. Potrivit informațiilor obținute de stiripesurse.ro, Ciucă i-a cerut lui Alin Nica să renunțe la conducerea PNL Timiș, promițându-i totuși că va fi candidatul PNL pentru șefia CJT în 2024.

A doua opțiune este ca Alin Nica să fie demis prin vot în BPN al partidului, unde Nicolae Ciucă are o majoritate solidă, ceea ce ar face demiterea lui Nica aproape inevitabilă. La discuție a fost prezent și Lucian Bode, care s-a iritat imediat pe strategia adoptată de Nica.

Este încă incert ce decizie va lua Alin Nica, dar PNL Timiș se pregătește pentru un moment de impact. Se pare că următorul lider al PNL Timiș va fi rectorul UVT, deputatul Marilen Pirtea, una dintre figurile marcante ale PNL Timiș, care până acum s-a distins mai mult prin cariera sa academică.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu