HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ministerul Educației a efectuat transferul de fonduri pentru acordarea burselor școlare.

Ministerul Educației a efectuat transferul de fonduri pentru acordarea burselor școlare.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Conform unei declarații recente, Ministerul Educației a transmis că a transferat fondurile necesare pentru bursele școlare către inspectoratele școlare, facilitând astfel respectarea termenului limită de plată până la data de 15 noiembrie.

"Ministerul Educației a virat către fiecare inspectorat școlar județean/Inspectoratul Școlar al Municipiului București sumele aferente plății burselor școlare, ceea ce permite respectarea, la nivel local, a termenului stabilit pentru plata către beneficiari, respectiv 15 noiembrie", se menționează într-o declarație făcută marți de minister, conform mediafax.

În conformitate cu instituția, sumele transferate sunt în acord cu cerințele financiare ale inspectoratelor școlare pentru achitarea burselor pentru lunile septembrie și octombrie 2023.

După data de 15 noiembrie, care reprezintă termenul final pentru plata burselor pe lunile septembrie și octombrie 2023, Ministerul Educației va solicita un raport privind plățile efectuate de la inspectoratele școlare. Acest demers are ca scop identificarea și remedierea oricărui posibil impediment în cel mai scurt timp posibil.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu