HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Mihai Tudose creează incertitudine pentru alegerile din 2024, provocând PNL cu o minge metaforică (Video)

Mihai Tudose creează incertitudine pentru alegerile din 2024, provocând PNL cu o minge metaforică (Video)
Sursă foto: stiripesurse.ro

Duminică seară, Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a fost chestionat cu privire la posibilitatea unei colaborări între PSD şi PNL pentru alegerile viitoare. Răspunsul său a fost că este încă mult timp până atunci. El susţine că o alianţă locală nu are puterea de a influenţa politica pe plan european, având în vedere că cele două partide provin din familii politice europene diferite.

„Am observat în ultimele 2-3 săptămâni că magazinele au început deja să vândă decoraţiuni de Crăciun. Reacţia mea a fost aceeaşi ca atunci când am vazut prima dată globurile de Craciun în magazine: nu vă grabiţi, mai avem un an”, a spus Mihai Tudose duminică seară la Prima News, fiind întrebat dacă PSD şi PNL vor forma o alianţa pentru alegerile viitoare.

Acesta considera ca este „ciudat” faptul că se discută deja despre acest subiect.

„Mai e un an pânã la prezidențiale (...) Pot să vã spun cã toată lumea este preocupată de acest lucru; este cea mai importantã funcție în statul Român conform Constituției, chiar dacã suntem o republicã semi-prezidențialã, semi-parlamentarã. În urmatorul mandat ar trebui ca președintele sa clarifice acest aspect”, a declarat Mihai Tudose, conform news.ro. El a menționat faptul cã social-democrații nu sunt preocupați de alianțele electorale.

„Sunt sigur că partenerii noștri de guvernare vor răspunde afirmativ invitației dumneavoastră de a veni în studio și vã vor spune de ce sunt ei atât de interesați de acest subiect, referitor la alianțe. Noi suntem preocupați, din punct de vedere guvernamental, să asigurăm buna funcționare a țării, cum spuneți dumneavoastrã. Din punct de vedere politic este important primul meci. Primul meci este la Parlamentul European. (...) Nu putem influenţa politica europeană pe baza unei alianţe locale, mai ales că facem parte din familii cu viziuni opuse”, a susţinut Tudose.

În ceea ce privește discuțiile despre lista PSD pentru alegerile europarlamentare, Tudose consideră că este încă mult prea devreme.

„Absolut deloc. E mult prea devreme”, a răspuns Mihai Tudose.

Surse politice au declarat recent pentru News.ro că fostul premier Mihai Tudose va fi capul listei PSD pentru alegerile europarlamentare din 2024. Cea mai probabilă candidată pentru locul doi este Carmen Orban, consilier pe probleme de sănătate al premierului Marcel Ciolacu. A treia poziție ar putea fi ocupată de Victor Negrescu, europarlamentar și vicepreședinte al socialiștilor europeni. Cel puţin două locuri eligibile pe lista PSD vor fi rezervate pentru candidaţii PUSL, partidul înființat de Dan Voiculescu.

„Unul dintre aceste locuri este deja rezervat pentru Maria Grapini. Pentru al doilea loc se luptă Lavinia Şandru şi o jurnalistă din trustul Intact”, au afirmat sursele citate.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu