HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Metode simple pentru a elimina problema condensului de pe geamuri

Metode simple pentru a elimina problema condensului de pe geamuri
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Conform schimbării anotimpurilor și cu sosirea temperaturilor scăzute, fenomenul de condens pe ferestre devine tot mai prezent. Acesta poate fi un factor declanșator pentru apariția mucegaiului. Cu toate acestea, există soluții prin care puteți preveni acumularea excesivă de umiditate. O tehnică simplă, eficientă și rapidă vă poate asigura că geamurile nu vor rămâne umezite în sezonul rece. Tot ce trebuie să faceți este să le tratați cu o soluție la îndemână. Componenta principală a acesteia este cu siguranță deja în bucătăria dvs: detergentul de vase.

O metodă eficientă și accesibilă împotriva condensului

Iată ce trebuie să faceți pentru a elimina problema:

Aplicați o cantitate mică de lichid de spălat vase pe o cârpă din microfibră robuste. Este important ca preparatul să fie utilizat într-o cantitate minimă, astfel încât aplicarea acestuia să fie sub formă de strat subțire și fărărisc de contaminare a geamului.

Distribuiți detergentul uniform pe întreaga suprafața a geamului.

Vei fi uimit de eficiența acestui truc - previne formarea condensului și pare că respinge apa.

Metoda cu sare

Existența unui alt truc simplu, care vă poate ajuta să rezolvați problema fără efort. O modalitate excelentă de a combate condensul este plasarea unei cantități mici de sare pe pervaz.

O farfurie mică cu sare gemă presărată se așază lângă fereastră. Sarea absoarbe perfect umezeala, fiind în același timp non-toxică și complet inofensivă – niciun membru al familiei nu va suferi de alergii sau iritații ca urmare a utilizării acestui produs.

După o perioadă, sarea se poate întari – acest lucru se întâmpla din cauza absorbției umidității – fiind suficient doar să o punem în cuptorul cu microunde pentru câteva minute pentru a se usuca, apoi poate fi folosit din nou.

Alcool etilic și glicerina

Existența unui alt truc presupune utilizarea doar a doua elemente accesibile și ieftine: alcool etilic (vodca este adecvat pentru acest scop) și glicerin. Aceste doua componente trebuie amestecate într-un raport de 150 ml la 15 ml. Curatați bine ferestrele cu soluția obținut.

După aceea, rămâne doar să ștergem suprafața cu o cârpã uscatã de lânã sau bumbac. Ca rezultat, se va forma pe sticlă un strat rezistent la umiditate, care vă va ajuta să uitați de condensul de pe ferestre pentru o lungă perioadă.

Principalele cauze ale formarii condensului

Existența urmatoarelor motive contribuie la formarea excesului de umiditate:

  • Ventilație insuficientă - geamul ferestrei este cea mai rece suprafață dintr-o cameră încălzită. Prin urmare, vaporii conținuți în aer se depun întotdeauna pe ferestre. Umiditatea excesivă se formează în timpul baierii, curatarea și gatirea. Pentru a menține un microclimat optim, spațiile trebuie să fie dotate cu un sistem de ventilație care să favorizeze fluxul de aer uscat. Un sistem defectuos de ventilație este principala cauză a condensului.
  • Pervazul larg al ferestrei - apa poate fi acumulată sub fereastrã dacã pervazul este prea larg și dacã sunt utilizate perdele groase. Aceste obstacole împiedicã aerul cald sã se ridice și sã încalzeascã geamul. Fereastra se rãcește excesiv și pe suprafaţa ei apar picaturi de apā.
  • Depresurizarea - în locurile unde fereastra nu este etanșeizată corespunzator, apare condens în interior și se formează gheață. Cauzele pentru depresurizare includ: ferestre vechi din lemn, defecte, instalarea neprofesionistă a ferestrelor cu geamuri duble.
  • Comportamentul locatarilor influențează, de asemenea, umiditatea din cameră: gatirea constantă fără utilizarea ventilației, aerisirea; folosirea frecventã a bãii; instalațiile sanitare defecte; uscarea unui numar mare de haine; prezența unui număr mare de plante pe pervazurile ferestrelor.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin