HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Meteorologii prevăd cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni - Se prefigurează o toamnă extinsă.

Meteorologii prevăd cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni - Se prefigurează o toamnă extinsă.
Sursă foto: financiarul.ro

Conform prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în următoarele patru săptămâni, pe întreg teritoriul României, temperaturile vor fi superioare celor obişnuite pentru această perioadă. Precipitaţiile se vor situa aproape de limitele lunare normale, cu excepţii în anumite regiuni şi intervale temporale unde vor fi peste medie. Prognoza este valabilă pentru intervalul 30 octombrie - 27 noiembrie 2023.

Săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie 2023 va aduce temperaturi mai mari decât cele obişnuite pentru acest interval de timp, în toată ţara. Acest lucru se va simţi mai ales în zonele vestice şi sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi peste medie în regiunile vestice şi nord-vestice, sub normal în sud şi sud-est, iar restul teritoriului va avea precipitații normale pentru această perioadă.

Pentru săptămâna 6 - 13 noiembrie 2023, prognoza indică temperaturi medii superioare celor normale pentru această perioadă la nivel național, cu accent pe regiunile sud-estice și estice. În cea mai mare parte a ţării precipitațiile vor fi peste medie, cu precădere în vest, nord-vest și local în centru. Excepție vor face regiunile sudice unde cantităţile de precipitaţii se vor situa în limite normale pentru această perioadă.

În săptămâna 13 - 20 noiembrie 2023, temperatura medie a aerului va fi mai mare decât cea obişnuită pentru acest interval, în toate regiunile ţării, dar mai ales în sud-est. Precipitaţiile vor fi peste medie în majoritatea zonelor.

În săptămâna 20 - 27 noiembrie 2023, ultima săptămână a prognozei, temperaturile vor fi ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitatile de precipitatii vor fi mai mari in sudul, estul si local in centrul tarii, iar in restul teritoriului se vor incadra in limita normala pentru aceasta perioada.

Estimările meteorologice pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată - ECMWF. Media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este calculată comparativ cu media perioadei 2003 - 2022.

ANM subliniază că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu