În data de 2 noiembrie, Medika TV, unicul post de televiziune medical din România, se apropie de inima ta și îți oferă informații despre cum să o protejezi pentru a rămâne întotdeauna sănătoasă. Începând cu ora 12:00, lansăm "Maratonul bolilor cardiovasculare", o serie de discuții care vor sublinia atât cauzele cât și metodele de prevenție ale celor mai frecvente afecțiuni cardiace. Cei mai experimentați specialiști se vor alătura acestor dialoguri și vor răspunde la întrebările puse de cunoscutele prezentatoare ale Medika TV, Eugenia Foarfecă și Simona Bălănescu, conform news.ro.
Bolile cardiovasculare iau vieţiAfecțiunile cardiovasculare sunt principala sursă de mortalitate în România. Conform datelor oficiale, 150.000 de români își pierd viața anual din cauza problemelor cardiace. Institutul Naţional de Statistică afirmă că la fiecare 30 de minute un român moare pentru că inima sa nu mai funcționează.
Factorii majori de risc includ hipertensiunea arterială, o dietă nesănătoasă care duce la obezitate, fumatul și un stil de viață sedentar, dupa parerea medicilor.
În acest cadru, Medika TV, singurul canal de televiziune medical din România, încearcă să ofere soluții și să conștientizeze telespectatorii în legătură cu sănătatea inimilor lor. La 2 noiembrie, de la ora 12:00, timp de două ore, Medika TV organizează "Maratonul bolilor cardiovasculare", o dezbatere live în care experții prezenți vor explica principalele cauze, simptome și metode de prevenție ale bolilor cardiovasculare. Discuțiile pot fi urmărite și online pe medikatv.ro și pe pagina de Facebook a postului Medika TV. Dialogurile vor fi coordonate de celebrele prezentatoare ale Medika TV, Eugenia Foarfecă și Simona Bălănescu.
Temele de discuţie- Bolile cardiovasculare – situaţia din România: incidenţă, prevalenţă, Programul naţional de BCV
- Importanţa programelor de prevenţie. Barierele în procesul de comunicare a riscului cardiovascular
- Covid 19 şi complicaţiile cardiace, în acut şi pe termen lung.
- Moartea subită cardiacă. Stopul cardiac survenit brusc.
- Insuficienţa cardiacă: provocări şi oportunităţi privind diagnosticarea şi tratarea IC
- Rolul dispozitivelor medicale în IC, accesul românilor la dispozitive medicale
- Accesul românilor la medicamentaţie modernă. Noile anticoagulante şi monitorizarea INR-ului.
- Lipsa de gratuitate a tratamentelor şi investigaţiilor pentru unii bolnavi, precum şi lipsa accesului la medicii specialişti
- Fibrilaţia atrială: cauze, simptome, depistare la medicul de familie
- Medicina intervenţională în România – aplicaţii în bolile cardiovasculare
- Hipertensiunea arterială: controlul tensiunii arteriale şi accesul bolnavilor la tratament.
- Riscul de infarct miocardic. Tratamentul în urgenţă şi pe termen lung. Urmărirea pacientului cu infarct.
- Malformaţia cardiacă congenitală. Incapacitatea României de a opera toţi copiii cu malformaţii congenitale cardiace. Importanţa investiţiilor în dezvoltarea mai multor centre de profil. În prezent este doar centrul de la Tg. Mureş.
- Transplantul de inimă în România. Câţi români sunt pe listele de aşteptare
- Importanţa stilului de viaţă sănătos în prevenţia şi tratarea bolilor de inimă (oprirea fumatului, alimentaţia sănătoasă, activitatea fizică permanentă)
Urmăreşte „Maratonul bolilor cardiovasculare” pe Medika TV şi învaţă cum să ai grijă de sănătatea inimii tale.