HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Măsuri luate de Ministerul Sănătății pentru a permite unui număr mai mare de candidați la rezidențiat să aleagă un post.

Măsuri luate de Ministerul Sănătății pentru a permite unui număr mai mare de candidați la rezidențiat să aleagă un post.
Sursă foto: Ministerul Sanatatii

Marţi, Ministerul Sănătăţii a anunțat că a întreprins măsurile necesare pentru ca o proporție cât mai mare dintre candidaţii înscrişi la rezidenţiat să fie capabili să aleagă un loc sau un post în specialitate. În consecință, punctajul minim de promovare la concursul de intrare în rezidenţiat rămâne și în acest an 60% din punctajul maxim realizat, conform informațiilor furnizate de news.ro.

"Punctajul maxim realizat la sesiunea de rezidenţiat din domeniul medicină a fost de 936 puncte, iar punctajul minim de promovare, conform baremului iniţial de 65%, este de 608 puncte", a comunicat marţi Ministerul Sănătăţii printr-o notificare oficială.

Ministerul menționează că, având în vedere aceste cifre, ar fi putut opta pentru un loc sau un post în specialitate cel mult 3.696 candidaţi din totalul celor 4.327 locuri disponibile.

"Având în vedere necesitatea acoperirii cât mai multor posturi şi locuri la concursul de rezidenţiat, în special în domeniile deficitare – medicină de familie, medicină de urgenţă, ATI etc., Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei au aprobat astazi, prin ordin comun, măsura care permite intrarea în rezidenţiat a unui număr cât mai mare de tineri medici.  Astfel, astăzi, s-a luat decizia de scădere a pragului minim de promovare de la 65% la 60%, la fel ca în anii anteriori", a consemnat Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Alexandru Rafila susține că "pregătirea din timp a unui număr suficient de specialişti reprezintă o prioritate a politicii de resurse umane a Ministerului Sănătăţii".

"Tinerii medici trebuie să aibă după absolvire un loc de muncă asigurat, iar pacienţii din România să beneficieze de îngrijire din partea generaţiilor viitoare de specialişti!" a afirmat ministrul Rafila.

Concursul pentru intrarea în Rezidenţiat în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie s-a desfășurat duminicǎ, în şase centre universitare. Aproximativ 10.200 candidați s-au înscris la acest concurs.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu